Sănătate. 5 sfaturi ca să nu ai probleme cu hemoroizii în vacanţă

Alcoolul şi consumul de condimente pot să agraveze situaţia, de aceea este recomandat să acorzi atenţie maximă alimentaţiei când eşti în concediu.
Vasele de sânge care vascularizează canalul anal se pot dilata din cauza unor factori precum: constipaţia, statul pe scaun pe perioade foarte lungi, sarcina, sedentarismul, obezitatea, alimentaţia incorecte. Aceste dilataţiile venoase se numesc hemoroizi, sunt situaţi în zona inferioară a rectului şi anusului şi sunt de două feluri, interni şi externi.

Ca să nu-ţi dea bătăi de cap în concediu, dr. Dan Andronesi, medic primar chirurg la OK Medical te învaţă ce trebuie să faci ca să nu suferi de hemoroizi şi să ai parte de o vacanţă fără griji:


1. All-inclusive să fie, dar fără condimente!


”Consumul de condimente poate declanșa o criză hemoroidală. Aveți grijă ce alegeți din meniurile bogate ca să nu vă stricați vacanța”, spune doctorul Andronesi.



2. O vacanță cu cât mai puțin alcool


”Alcoolul poate duce și el la crize pentru cei suferinzi de hemoroizi. Un concediu ideal pentru acești pacienți este unul cu cât mai puțin alcool”, ne sfătuiește specialistul OK Medical.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod