Efectele secundare ale consumului de morcovi

Morcovii sunt perfecți pentru nenumărate preparate, salate, dar pot fi mâncați și ca o gustare sănătoasă. Aceste legume conțin un nivel ridicat de beta-caroten, care se transformă în vitamina A în organism. Dar cunoști efectele adverse ale consumul de morcovi?
Ce se întâmplă dacă mănânci prea mulți morcovi?

Morcovii sunt o legumă perfectă și trebuie să facă parte din dieta ta, însă atunci când sunt mâncați în exces, morcovii pot provoca anumite efecte secundare. Unele dintre cele mai frecvent întâlnite efecte adverse sunt:

1. Apariția reacțiilor alergice

Există persoane hipersensibile la morcovi. Unele reacții adverse includ urticariile, diareea, reacțiile anafilactice și umflăturile. Aceste alergii sunt cauzate de alergenul prezent în polenul morcovilor.
Alergenii prezenți în morcovi sunt asemănători cu cei prezenți în căpșuni, cartofi, nuci și muștar. Persoanele care sunt alergice la aceste legume și fructe ar trebui să fie atente și la morcovi.

2. Decolorarea pielii

Morcovii colorează pielea de la galben la portocaliu atunci când sunt mâncați în cantități mari. Această decolorare este cauzată de beta-caroten și poate fi văzută în palme, pe mâini, față și tălpi.

3. Flatulență

Morcovii conțin 12 grame de carbohidrați și 4 grame de fibre. În momentul în care fibrele și carbohidrații nu sunt digerați în intestin, fermentează în colon.
Acest lucru duce la apariția gazelor în intestine, ceea ce cauzează apariția crampelor stomacale și balonării.

4. Interacțiunea cu anumite boli

Persoanele care suferă de diabet, probleme intestinale, nivel scăzut de zahăr și probleme hormonale ar trebui să consulte medicul înainte de a include morcovii în dieta lor. Morcovul interacționează cu astfel de afecțiuni și declanșează simptomele, agravându-le.

5. Conținutul ridicat de pesticide

Studiile au arătat că morcovii conțin 26 de pesticide. Dintre cele 26 de pesticide, 8 pot provoca apariția cancerului, 16 interferează cu hormonii din organism, 3 provoacă probleme nervoase și 7 provoacă probleme de reproducere sau dezvoltare.
Dacă dorești să eviți ingerarea acestor pesticide, ar trebui să limitezi consumul de morcovi.

6. Afectarea persoanelor care suferă de diabet

Consumul ridicat de morcovi nu reprezintă o opțiune bună pentru persoanele cu diabet zaharat. Aceste legume au un conținut ridicat de zahăr, cu un indice glicemic de 97. Zahărul se transformă în glucoză și crește rapid nivelul zahărului în organism. Este recomandat ca persoanele care suferă de diabet să consume morcovi în cantități mici.

7. Dependență

Unele persoane au obiceiul de a consuma morcovi în fiecare zi.
Acest lucru poate duce la dependență. Iritabilitatea, insomniile și nervozitatea sunt doar câteva dintre efectele negatice care apar atunci când încearcă să renunțe la morcovi.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod