Cum să scapi de părul de pe sâni?

Părul crește pe corpul nostru în foarte multe zone deranjante. De la bărbie și până la degetele de la picioare, cu siguranță există cel puțin un loc de pe trupul tău pe care ți l-ai fi dorit mai catifelat. Cum să scapi de părul de pe sâni?
Aceste fire de păr deranjante cresc pe areolă sau suprafața de piele mai pigmentată care înconjoară sfârcurile. Ceea ce trebui să știi, este că nu ești singura persoană din lume căreia îi crește păr în acea zonă. 

Nu există o statistică a numărului de oameni cărora le crește păr în jurul sfârcurilor dar multe saloane de înfrumusețare oferă și acest serviciu pentru clienți, ceea ce înseamnă că există o cerere pentru el. 

Părul areolar este o rămășiță a evoluției corporale a omului, care servea în trecut pentru a ne ține de cald și a ne proteja. Este posibil ca acest păr să crească din cauza schimbărilor hormonale care au loc la pubertate sau în timpul sarcinii, sau din cauza nivelului mare de testosteron din organism, sau ca urmare a unui tratament medicamentos, cum este cel cu imunosupresoare, scrie chatelaine.com Dar, poate să fie și simptomul unor afecțiuni, cum este de exemplu sindromul de policistită ovariană. Asociat cu alte simptome, cum ar fi menstruația neregulată sau perioade de creștere a părului în zone neobișnuite, poate să indice necesitatea unui consult medical de specialitate.

Indiferent de zona în care crește, dacă vrei să-l înlături (nu e nicio problemă dacă nu vrei), s-ar putea să nu ieși în câștig. Îl poți epila cu ceară? Ce se întâmplă dacă vrei să-l înlături cu ajutorul aparatului de ras?

Specialiștii nu recomandă folosirea aparatului de ras pentru că există riscul unei tăieturi într-o zonă sensibilă dar, cel mai important, părul din zona sfârcurilor crește în direcții diferite și există toate șansele să nu nimerești direcția corectă.

În schimb, este recomandată folosirea unui tip de ceară adecvat pentru zone sensibile. Și, la fel ca după orice tratament de epilare cu ceară, ulterior trebuie respectați câțiva pași pentru a împiedica părul să crească din nou.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod