Durerea de gât: Cum să o tratezi vara în mod natural

Uleiul de gălbenele are un efect antiinflamator. El reduce disconfortul pe care îl resimţi la înghiţire şi accelerează procesul de vindecare.
Apa de la frigider, berea rece ca gheaţa şi îngheţata ne ajută să ne răcorim pe timp de caniculă. Însă, tot el pot să ne afecteze şi gâtul, astfel că nu de puţine ori se întâmplă să te confrunţi cu un disconfort sau durere în gât. Alimentele şi băuturile prea reci conduc la creșterea receptivității mucoasei respiratorii față de virusuri, pregătind terenul pentru instalarea virozelor estivale.

Chiar dacă o răceală de vară o simţi mai uşoară în comparaţie cu infecţiile respiratorii care apar în sezonul rece este important să nu le ignori şi să le tratezi cu seriozitate.
În plus, este de preferat să optezi pentru băuturile la temperatura camerei sau chiar călduţe, deoarece ele reglează temperatura corpului şi vei scăpa de senzaţia insuportabilă de căldură.


Ai băut ceva rece şi te deranjează gâtul?


O baie fierbinte nu ai cum să faci când afară sunt peste 35 de grade Celsius, însă ceaiuri călduţe poţi să consumi. De asemenea, un alt ajutor de nădejde sunt uleiurile din plante medicinale care au rolul de a calma gâtul iritat şi de a întări sistemul imunitar.

Gargara cu sare este un alt tratament natural uşor de folosit.
Medicii recomandă de obicei dizolvarea unei jumătăţi de linguriţă de sare într-o cană de apă. Această soluţie simplă reduce umflarea gâtului şi fluidifică mucusul, contribuind la eliminarea naturală a agenţilor iritanţi şi a bacteriilor.


Cele mai potrivite uleiuri pentru a calma durerea in gât sunt:


1. Uleiul de gălbenele


Are efect antiinflamator și acțiune antialergică. Reduce durerea, oprește răspândirea infecției, reduce mâncărimea, îndepărtează disconfortul la înghițire și accelerează procesul de vindecare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod