8 beneficii ale uleiului din arbore de ceai

Cunoscut și sub denumirea de tea tree oil, uleiul esențial din arbore de ceai este un produs natural extrem de versatil, care te poate ajuta să-ți păstrezi sînătatea și frumusețea.
Poate fi folosit în diverse modalități, de la îngrijirea părului, a pielii și prevenirea sau tratarea unor afecțiuni. Iată câteva beneficii și modalități în care să folosești uleiul din arbore de ceai:

Este antibacterian

Folosit în principal pentru aplicare externă, uleiul din arbore de ceai are proprietăți antibacteriene, prevenind apariția infecțiilor. Poate reduce timpul de vindecare al rănilor, prevenind în același timp dezvoltarea bacteriilor și apariția infecției.

Combate melanomul

Unele studii au demonstrat faptul că uleiul din arbore de ceai are un efect benefic în combaterea melanomului. Substanțele conținute de uleiul din arbore de ceai inhibă înmulțirea celulelor melanocite, potrivit shareably.co.

Elimină mătreața

Șamponul care conține ulei din arbore de ceai într-o concentrație de cinci procente elimină mătreața și previne reapariția acesteia. De asemenea, reduce senzația de mâncărime a scalpului.
Șamponul cu ulei din arbore de ceai este mai eficient dacă este lăsat câteva minute să acționeze pe păr și scalp.

Vindecă infecții ale urechii

Câteva picături de ulei din arbore de ceai pot trata infecțiie aparute la nivelul urechilor. Proprietățile antibacteriene ale acestui ulei ajută la dezinfectarea urechii și la tratarea zonei afectate. În același timp, reduce inflamația și durerea și grăbește vindecarea.

Elimină păduchii

Studiile au arătat că uleiul din arbore de ceai poate combate păduchii, omorând insectele adulte și larvele, împiedicând în același timp și eclozarea ouălor. În cadrul unui studiu s-a demonstrat că un amestec realizat din ulei de lavandă și ulei din arbore de ceai a fost mai eificient în tratarea păduchilor la copii decât două substanțe cunoscute folosite împotriva păduchilor.

Tratează acneea

Acest ulei esențial este deosebit de eficient în tratarea acneei datorită proprietăților sale antimicrobiene, antibacteriene, antifungice și antiinflamatlorii. Tratamentul cu ulei din arbore de ceai este eficient și pentru alte probleme ale pielii precum dermatită sau psoriazis.

Elimină ciuperca piciorului

Datorită proprietăților antifungice, uleiul din arbore de ceai este un remediu eficient împotriva ciupercii piciorului. Acesta elimină infecția și previne reapariția ei.
În același timp, este eficient împotriva ciupercii unghiei, ajutând la reducerea efectelor neplăcute ale micozei într-un interval de trei până la șase luni, folosit cu regularitate. Dar pentru a avea efect, concentrația acestuia trebuie să fie mai mare de 10 procente.

Este expectorant

Uleiul din arbore de ceai poate fi folosit și pentru a trata simptomele răcelilor și bronșitelor precum tunsea sau congestia nazală. Masarea uleiului pe piept înainte de culcare ajută la tratarea acestor simptome, fiind inhalat treptat în timpul somnului.

Atenție!

Chiar dacă sunt produse naturale, uleiurile esențiale trebuie folosite cu prudență pentru că pot fi iritante. Diluează întotdeauna uleiul din arbore de ceai într-un alt ulei natural și nu aplica niciodată pe piele uleiul nediluat.
De asemenea, evită contactul cu ochii, gura și mucoasele. Cere sfatul unui specialist înainte de a folosi uleiul din arbore de ceai. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod