Turmeric

6 beneficii ale turmericului pentru sănătate

Turmericul este un super-aliment pe care toată lumea ar trebui să îl consume. Nu numai că e un condiment excelent, dar aduce şi o mulţime de beneficii sănătăţii.
Dacă este consumat regulat, turmericul poate avea o mulţime de beneficii pentru sănătate. Conform ewao, iată câteva dintre ele:

Este un antiinflamator

Conţinând peste douăzeci de compuşi antiinflamatori, cum ar fi curcumina, turmericul poate ajuta la în o varietate de afecţiuni cronice şi debilitante fără efecte secundare.

Ajută digestia

Turmericul ameliorează problemele digestive şi îmbunătăţeşte digestia. Indigestia, ulcerul, colita şi alte afecţiuni legate de stomac pot fi vindecate prin consumul regulat de turmeric.


Reduce riscul de cancer

Deşi poate părea prea mult, antioxidanţii din turmeric pot reduce efectiv riscul de creştere a celulelor canceroase în organism.

Menţine sănătatea inimii

Turmericul poate ajuta la înlăturarea plăcilor din artere care pot duce la atac de cord sau accident vascular cerebral. De asemenea, ajută la reducerea colesterolului şi la prevenirea formării chegurilor interne de sânge.

Reduce simptomele artritei

Proprietăţile antiinflamatorii ale turmericului sunt eficiente în emeliorarea simptomelor artritei.
De asemenea, promovează sănătatea generală a oaselor şi a muşchilor dacă e consumat în mod regulat.

Menţine sănătatea creierului

Unul dintre cele mai semnificative efecte ale turmericului constă în impactul său pozitiv asupra creierului. Nu numai că ajută la activitatea cognitivă şi la funcţionalitatea creierului, ci şi la afecţiunile neurodegenerative, cum ar fi demenţa sau boala Alzheimer.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod