De ce e mai bine să fii însărcinată în timpul verii

Cu toate că sunt temperaturile ridicate, există câteva avantaje pentru o sarcină vara.
Mai jos, am enumerat câteva dintre motivele pentru care este mai bine să fii însărcinată în timpul verii și care te vor convinge să alegi acest sezon pentru un nou membru al familiei.  Iată care sunt acestia!

Motivele pentru care e mai bine să fii însărcinată în timpul verii

1. Exerciții în aer liber


Vara este cel mai bun anotimp în care poți ieși din casă. Înotul și mersul pe jos sunt cele mai bune activități pe care le pot face femeile însărcinate, iar o doză suplimentară de soare și aer proaspăt, pe lângă mișcare, vor avea un impact asupra sănătății întregului organism.
O plimbare lungă în parc sau pe plajă este mai bună decât o sesiune la sală, mai ales în timpul verii. Înotul oferă o ușurare pentru creșterea în greutate din timpul sarcinii, pentru presiune, slăbirea articulațiilor și căldura de afară. Dacă alergi pe pământ, s-ar putea să fie inconfortabil, însă poți alege jogging-ul în apă. Exercițiile de aerobic din apă sunt preferate de multe femei însărcinate, deoarece piscina este singurul loc în care nu mai simt greutatea lor, iar apa le ajută să se răcorească.

2. Soare și vitamina D


Vitamina D, numită și vitamina soarelui, este cunoscută pentru faptul că ameliorează simptomele depresiei. Trebuie să te asiguri că ai parte de suficientă vitamina D, lucru care este mult mai ușor în timpul sezonului cald.
De ce este atât de importantă această vitamină? Dacă ești însărcinată, vitamina D ajută la reglarea nivelului de calciu și fosfat în organismul tău, precum și în corpul bebelușului, reușind să contribuie la dezvoltarea oaselor și dinților. Dacă nu ai suficientă vitamina D, ai putea avea probleme în timpul sarcinii, inclusiv dureri musculare și oase slăbite, crescând riscul apariției fracturilor.

3. Alimente proaspete și sănătoase


Cei mai mulți oameni se simt mai sănătoși în timpul lunilor de vară, iar un motiv important al acestei observații este faptul că este mai ușor să mănânci sănătos. Lasă cuptorul și bucură-te de salatele proaspete pline de proteine, alimentele preparate la grătar, smoothie-uri și înghețate cu fructe preparate în casă.
Iar dacă ești consumatoare de fructe și legume, alimentele pe care le consumi în timpul verii au un conținut mai mare de apă, ajutându-te să rămâi hidratată.

4. Opțiuni mai ușoare de îmbrăcăminte


Indiferent de stilul vestimentar pe care îl abordezi, vara te lasă să apelezi la opțiuni vestimentare de purtat, cum ar fi rochiile vaporoase, țesăturile care lasă pielea să respire și cămășile de mătase.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod