Cum poți interpreta crampele din timpul ciclului menstrual?

Crampele din timpul ciclului menstrual nu sunt pe placul nimănui. Probabil că ești familiarizată cu o durere de parcă ai avea intestinul perforat, o durere constantă și insuportabilă.
Fiecare femeie simte crampele în mod diferit. Iată cum poți interpreta crampele din timpul ciclului menstrual!

De câte tipuri sunt crampele din timpul ciclului menstrual?


Dacă observi cheaguri de sânge mari în timpul menstruației, probabil că ai crampe mai intense. Unele femei pot avea sângerări ușoare, dar crampe severe. Fluxul și volumul de sânge nu sunt corelate întotdeauna cu intensitatea crampelor. Crampele din timpul ciclului menstrual sunt adesea clasificate ca ușoare, moderate și severe.
Toleranța ta personală la durere va juca, de asemenea, un rol când vine vorba de determinarea incomodității crampelor. Cu o zi sau două înainte de menstruație este posibil să simți crampe ușoare sau severe în partea inferioară a spatelui și picioarelor, care pot provoca amorțeală la nivelul picioarelor, împreună cu greață sau vărsături.

Orice fel de crampe ai, știi că senzația de durere este normală și nu reușești să o calmezi cu o sticlă cu apă caldă sau cu o pastilă.
Dar dacă observi o schimbare a pragului de durere, corpul tău s-ar putea să semnalizeze o altă problemă de sănătate.

Dacă simți o durere care nu te lasă să te ridici de pe pat, s-ar putea ca organismul tău să încerce să elimine un cheag de sânge. Dimensiunea cheagului poate determina severitatea crampelor. În general, cu cât este mai mare cheagul, cu atât mai intensă este durerea. În cazul în care menstruația ta devine neregulată și intensă din cauza cheagurilor, s-ar putea să fie și o altă problemă la mijloc.
Unele cauze comune ale cheagurilor excesive sunt schimbarea factorilor fizici și psihologici, cum ar fi stresul, scăderea în greutate, exercițiile excesive, tulburările tiroidiene și hormonale, fibroamele uterine, sindromul ovarului polichistic.

Atunci când crampele presupun un nivel scăzut de durere suportabilă, dar incomodă, poate fi vorba despre alte probleme. Acest tip de crampe ar putea să nu răspundă la tratamentele tipice și să reprezinte un semn al unui chist, al unei infecții a vezicii urinare.
De asemenea, poate anunța o infecție cu transmitere sexuală, o sarcină sau endometrioza.

S-ar putea să simți dureri ascuțite într-o parte. Uterul tău se sprijină pe o parte. Acesta se poate înclina anatomic la stânga sau la dreapta în pelvisul femeii. Unele femei simt o durere intensă pe o parte în timpul ovulației, când ovulul este eliberat dintr-un ovar.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod