cancer

De ce nu a fost găsit încă un tratament pentru cancer?

Unul din doi oameni este diagnosticat cu cancer la un moment dat în viața sa. Toată lumea se întreabă ce se poate face pentru a preveni acest lucru și de ce nu a fost găsit încă un tratament pentru cancer. Iată ce spun specialiștii!

Care este motivul pentru care nu a fost găsit încă un tratament pentru cancer?


Una dintre principalele probleme are la bază ce înțeleg oamenii prin cancer. Cuvântul nu se referă la o singură boală, ci este un termen umbrelă folosit pentru a vorbi despre sute de boli. Din acest motiv, găsirea unui remediu pentru cancer este grea. Diferitele tipuri de cancer au patologii diferite și, în consecință, simptome diferite. Chiar și în cadrul familiilor de cancer, pot exista mai multe variante ale bolii, cu diferite linii celulare.
Acest lucru înseamnă că este efectiv imposibil să studiezi sau să vindeci cancerul în ansamblul său. Prin umare, cercetătorii trebuie să-l împartă și subdivizeze pentru a se concentra pe variantele individuale.

Acest lucru nu înseamnă că nu au fost găsite remedii pentru unele tipuri de cancer. De exemplu, cancerul testicular are în prezent o rată de supraviețuire de aproximativ 98% după un deceniu, în timp ce melanomul malign se apropie de o rată de supraviețuire de 89% după 10 ani.

Tratarea cancerului este dificilă.
Boala este derivată din celulele proprii ale corpului nostru, când o mutație a ADN-ului nostru determină deteriorarea creșterii celulelor. Există o mulțime de sisteme naturale care pot preveni acest lucru, dar mutația reușește să scape printre aceste sisteme. Din cauza faptului că boala derivă din propriile noastre celule, este dificil nu doar pentru sistemul imunitar să le găsească, ci și pentru doctori să le elimine fără a afecta celulele sănătoase în acest proces. Unul dintre principalele domenii de cercetare în ceea ce privește tratarea cazurilor de cancer este bazat pe identificarea markerilor prezenți numai pe celulele canceroase.
Cercetătorii încearcă apoi să dezvolte medicamente pentru a le ataca sau pentru a le evidenția, astfel încât celulele imune să le elimine.

Din păcate, lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Diferite persoane răspund la aceleași tratamente în mod diferit. Ceea ce funcționează pentru o persoană în tratarea unei anumite varietăți de cancer nu va funcționa în mod necesar pentru altă persoană care are același tip de boală. Acesta este motivul pentru care persoanele diagnosticate cu cancer au combinații diferite de tratamente, pentru a vedea care sunt mai eficiente pentru ei.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod