Cel mai simplu truc care te ajută să dormi mai bine

Ai avut o zi grea, cu multă muncă și un program încărcat. Cu toate astea, când pui capul pe pernă, nu reușești să adormi și te întorci de pe o parte pe alta. Îți este cunoscut scenariul?
Problemele legate de somn sunt foarte des întâlnite. Stresul, consumul excesiv de cafea și băuturi pe bază de cofeină, dar și folosirea intensă a smartphone-ului înainte de culcare sunt câteva dintre cauzele pentru care adormi greu și nu ai un somn odihnitor.

Dar oamenii de știință au descoperit că un obicei foarte simplu te-ar putea ajuta să dormi mai bine. Este un truc cât se poate de banal, la care probabil nu te-ai fi gândit.

În cadrul unui studiu ale cărui rezultate au fost publicate recent, cercetătorii au observat un grup de persoane adulte, sănătoase, în timp ce dormeau, cinci nopți la rând.
Cei care au dormit cu ușa de la dormitor deschisă au declarat că au un somn mai lung și mai odihnitor decât cei care au dormit cu ușa de la dormitor închisă.

Care este motivul? Se pare că atunci când ușa dormitorului este deschisă, aerul circulă mai bine prin cameră, ceea ce îi ajută pe unii oameni să adoarmă mai ușor. În timpul studiului, deschiderea ușii a dus la o mică scădere a temperaturii din cameră, până la un nivel de 19,4 grade Celsius, o temperatură optimă, având în vedere faptul că medicii recomandă ca în camera în care dormim să fie între 18 și 20 de grade Celsius, pentru a avea un somn odihnitor.

Prin urmare, în loc să te învârți de pe o parte pe alta, ai face bine să deschizi ușa dormitorului dacă vrei să dormi mai bine.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod