îmbrăţişare

Femeile au nevoie de o îmbrățișare pe zi pentru sănătatea lor

Cercetătorii sugerează că o îmbrățișare poate aduce femeilor mai multe beneficii decât bărbaților. Deși este adevărat că o îmbrățișare călduroasă este perfectă pentru toată lumea, se pare că este mai benefică din punct de vedere al sănătății pentru femei.

De ce au nevoie femeile de o îmbrățișare pe zi?


După studierea efectelor pe care le au îmbrățișările asupra sănătății oamenilor, o echipă de cercetători de la Universitatea din Carolina de Nord a descoperit că acestea cresc nivelurile de oxitocină, un hormon eliberat în timpul nașterii și alăptării. Atât femeile, cât și bărbații prezintă niveluri ridicate ale acestui hormon în timpul unei îmbrățișări. Însă eliberarea de oxitocină are un efect mai puternic asupra inimii femeilor.

Este bine cunoscut faptul că îmbrățișările pot reduce tensiunea arterială și riscul apariției bolilor de inimă.
Noul studiu a demonstrat că acest lucru este valabil mai ales pentru femei. Însă nu îți face griji! Bărbații își pot, de asemenea, îmbunătăți sănătatea și bunăstarea cu o îmbrățișare pe zi.

Beneficiile unei îmbrățișări pe zi


Știai că o îmbrățișare eliberează substanțe chimice pozitive din punct de vedere emoțional? De fapt, răspândești fericirea atunci când îmbrățișezi pe cineva. În timpul îmbrățișării, corpul eliberează dopamină și serotonină. Serotonina este responsabilă pentru reglarea stării de spirit, prevenirea depresiei și fericire.


Îmbrățișările pot, de asemenea, să scadă ritmul cardiac și să îți amelioreze fricile și anxietatea. Legătura dintre o stare emoțională pozitivă și un nivel scăzut al stresului a fost deja stabilită. Îmbrățișările personale sunt foarte puternice pentru sănătatea noastră fizică și psihică. Acestea te pot face să simți mai puține griji pentru problemele cu care te confrunți zilnic sau chiar pentru problemele existențiale.

Deci, tot ce ai de făcut pentru a trece mai ușor peste perioadele stresante este să îmbrățișezi pe cineva.
S-a dovedit de nenumărate ori că sprijinul social și o rețea sociabilă stabilă sunt ingrediente importante pentru o viață sănătoasă și echilbrată. Studiile indică, de asemenea, că adulții sunt cei care beneficiază cel mai mult de pe urma îmbrățișărilor.

Îmbrățișarea unei persoane iubite facilitează și conexiunea cu acea persoană la un nivel mai profund. Îmbrățișările ameliorează chiar și singurătatea. Având în vedere toate descoperirile, îmbrățișările reprezintă o modalitate perfectă de a rămâne sănătos din punct de vedere fizic și mental.


Îmbrățișarea unei persoane iubite îți va face, cu siguranță, ziua mai bună și mai fericită. Ce te împiedică să răspândești bucuria și să faci lumea un loc mai bun cu fiecare îmbrățișare pe care o oferi și o primești?
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod