De ce se zbate ochiul - 4 motive serioase

Încerci să nu-ți pierzi răbdarea când se întâmplă pe neașteptate? Află de ce se zbate ochiul și ce poți face pentru a remedia situația.
Uneori vrei să faci cu ochiul cuiva, dar cu alte ocazii pur și simplu nu ai ce face. Dacă te-ai întrebat adesea de ce se zbate ochiul, află că nu este un lucru întâmplător care apare din când în când. Chiar și atunci când ți se pare că nu ai făcut nimic special și că această stare este apărută din senin, în unele cazuri pot exista motive serioase care declanșează zbaterea ochiului. 
„Se întâmplă multor persoane. Atunci când simți că ți se zbate ochiul, de fapt mușchiul pleoapei se contractă într-un spasm. Se poate întâmpla de câteva ori la rând sau se poate opri temporar, iar starea va reveni în cursul aceleiași zile”, explică dr. Mark Blecher, specialist oftalmolog. În general, nu există cauze maligne în spatele acestui fenomen care îți pune la încercare răbdarea, însă este bine să mergi la un consult de specialitate pentru a te asigura că totul este în regulă.
Cu siguranță momentul în care ți se zbate ochiul va fi într-un interval nepotrivit și poate fi dificil să remediezi situația și să faci o impresie bună, dar nici nu trebuie să te stresezi foarte tare din acest motiv pentru că este ceva trecător, mai ales dacă descoperi cauza.

 
Iată de ce se zbate ochiul și cum trebuie să procedezi pentru a reduce disconfortul:

 
1. O infecție a pleoapelor

Inflamarea pleoapelor, care este adesea cauzată de blefarită, este una dintre cauzele principale ale zbaterii ochiului. Blefarita apare adesea atunci când bacteriile se acumulează pe pleoape, cauzând inflamații și roșeață, ceea ce poate afecta și acțiunea mușchilor de la nivelul ochiului. Dacă suferi de blefarită cel mai bine este să aplici comprese călduțe în fiecare zi. Umezește comprese sterile sau dischete demachiante cu apă călduță și aplică-le pe ochi timp de 10-15 minute la sfârșitul zilei.
În acest fel zbaterea ochiului va apărea mult mai rar, iar aspectul pleoapelor se va îmbunătăți. 

 
2. Stresul excesiv

Ai un program foarte aglomerat și nu știi cum vei reuși să rezolvi tot ce ai de făcut? Atunci când tocmai într-o astfel de situație începe să ți se zbată ochiul, cauza este mai degrabă stresul  sau anxietatea. În momentele stresante producția de cortizol și adrenalină crește, iar mușchii vor fi mai susceptibili decât de obicei. Din păcate, orice tip de stres poate declanșa zbaterea ochiului, indiferent dacă situația durează de câteva zile, luni sau tocmai a apărut și ai multe emoții. Potrivit specialiștilor nu trebuie să te enervezi sau să te stresezi și mai mult din cauza felului în care reacționează ochii. Contează foarte mult să-ți îmbunătățești starea emoțională, iar aspectul ochilor va fi ameliorat rapid.
Respiră adânc de câteva ori, fă o scurtă plimbare sau meditează timp de 10-15 minute. O abordare pozitivă te va ajuta să găsești soluții mai rapid și vei vedea că problemele care te-au îngrijorat nu sunt atât de complicate dacă ești optimist.

 
3. Prea multă cafeină sau ciocolată

În unele cazuri cafeina din cafea și ciocolată cauzează o hiperactivitate a nervilor și a mușchilor din zona ochiului, ceea ce poate determina zbaterea ochiului. În urma studiilor realizate s-a constatat că după Ziua Îndrăgostiților, când în general se consumă mai multă ciocolată, sunt semnalate mai multe cazuri de zbatere a ochiului. Același lucru se întâmplă și dacă exagerezi cu ceștile de cafea sau bei prea multe sucuri tip cola. Cafeina peste o anumită limită te va predispune la zbaterea ochiului, însă nu este o regulă general valabilă. În unele cazuri, persoanele care consumă foarte multă cafeină nu au probleme cu acest fenomen.
Rămâne să încerci și să observi ce se întâmplă. Dacă realizezi că zbaterea ochiului este o problemă recurentă pentru tine, este indicat să fii mai atent la cantitatea de cafeină pentru a te asigura că faci o impresie bună în orice situație.

 
4. Oboseala

Dacă ești foarte obosit, ar putea începe să ți se zbată ochiul. De obicei fenomenul se intensifică pe măsură ce obosești și mai mult, astfel încât trebuie să eviți să te epuizezi. Încearcă să dormi cel puțin 7 ore în fiecare noapte și vei vedea că vei avea probleme mult mai rar cu zbaterea ochiului. Odihna suficientă îmbunătățește aspectul ochilor și îți dă un tonus excelent.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod