Ai ochii sensibili? Iată ce trebuie să faci pentru a avea grijă de ei!

Cu toţii am avut probleme cu ochii cel puţin o dată în viaţă. De aceea, este foarte important să îi protejăm!
Probleme oculare pot fi neplăcute cu simptome precum roşeaţa, mâncărimea şi durerea. Dacă ai ochii sensibili şi prezinţi frecvent aceste semne, atunci ochii tăi au nevoie de îngrijire specială.

Iată ce trebuie să faci dacă ai ochii sensibili:  

Igienă pentru ochi sensibili

În primul rând, trebuie să ai o igienă adecvată pentru ochi. Nu trebuie să îi atingi niciodată cu mâinile murdare. Spală şi usucă periodic prosoapele pe care le foloseşti pentru zona din jurul ochilor şi ai grijă ca prosopul să nu atingă ochii.

Ochelarii sunt mai siguri decât lentilele

Lentilele au căpătat popularitate de-a lungul anilor. Dar, dacă ai ochii sensibili, este mai bine să optezi pentru ochelari.
Ei nu intră în contact direct cu ochii şi, astfel, nu rişti să apară iritaţii care pot surveni în cazul purtării lentilelor în mod regulat.

Curăţă în mod regulat faţa şi ustensilele de machiaj

Ochii sensibili nu ar trebui să te împiedice să arăţi grozav, trebuie doar să urmezi câţiva paşi simpli. Asigură-te că te demachiezi înainte de a merge la culcare şi spală regulat toate ustensilele pe care le utilizezi pentru a aplica machiajul. Foloseşte produse cosmetice hipoalergenice de calitate şi nu le împrumuta nimănui.

Aplică mascara pentru ochi sensibili

Atunci când alegi un rimel, optează pentru acela care poate fi îndepărtat uţor cu apă şi care nu are aditivi de culoare. Aplică-l doar pe genele superioare fără a le atinge baza.


Evită să îţi suprasoliciţi ochii

Încearcă să nu citeşti în lumină slabă, acest lucru e în detrimentul ochilor tăi. Cititul în întuneric creşte tensiunea musculară, ceea ce duce la creşterea sensibilităţii şi la mâncărimi. Prin urmare, ar trebui să citeşti într-o cameră bine luminată. Este indicat să nu citeşti în vehicule aflate în mişcare, deoarece acest lucru poate provoca, de asemenea, încordarea muşchilor.

Reducerea efectului dăunător al gadgeturilor

Utilizarea constantă a dispozitivelor digitale afectează negativ starea ochilor. Concentrarea pe ecrane pentru o lungă perioadă de timp tensionează ochii. Ar trebui să clipeşti mai des şi să ţii ecranul la distanţă.
Este necesar să limitezi folosirea gadgeturilor cât poţi de mult. Sunt recomandate purtarea ochelarilor de protecţie pentru calculator şi pauzele frecvente.

Refacerea ochilor în timpul somnului

Ca şi restul corpului, ochii tăi au nevoie de odihnă. Ochii obosiţi devin mai sensibili. Prin urmare, somnul sănătos este o parte integrantă a îngrijirii oculare. Este necesar să dormi un număr suficient de ore, astfel încât muşchii să aibă timp să se recupereze.

Protecţia ochilor

Este necesar să foloseşti ochelari de soare pentru a priteja ochii sensibili de razele ultraviolete. În caz contrar, rişti să te alegi cu arsuri solare dacă stai afară pentru o perioadă lungă de timp, mai ales în timpul verii.
Şi iarna e nevoie de protecţie, mai ales atunci când faci sporturi de sezon.

Alimente pentru ochi sănătoşi

Include alimente sănătoase în dieta ta, cum ar fi nuci, fructe de mare, fructe de păduce, verdeţuri frunze, citrice şi ouă.

Comprese calde şi reci pentru reducerea roşeţii

Dacă ochii tăi sunt roşii, poţi să îţi pui o compresă. Pentru început, încearcă o compresă caldă. Dacă nu ajută, atunci pune una rece. În ambele cazuri, trebuie să umezeşti prospopul cu apă şi să te asiguri că temperatura este una confortabilă pentru tine. Lasă compresa pe ochii închişi timp de 10 minute.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod