Ce au în comun acneea și astmul?

Atât pielea, cât și plămânii sunt organe, dar acesta nu este singurul lucru pe care îl au în comun acneea și astmul. Află mai multe despre meniul și remediile comune pentru aceste două afecțiuni.
Organele afectate de acnee și astm au o funcție de detoxifiere. În momentul în care organismul intră în contact cu toxinele din mediu (alimente, insecticide, substanțe de curățat, poluanți din aer, haine aduse de la curățătoria chimică sau produse de îngrijire personală) ficatul trebuie să le filtreze pentru că, în caz contrar, vor începe să deterioreze țesuturile. Ficatul elimină toxinele prin intermediul plămânilor, pielii și al tractului digestv. O dietă cu un conținut redus de nutrienți poate face ca ficatul să stocheze toxine până în momentul în care primește alimentele potrivite, când va începe din nou să evacueze substanțele nocive din corp. 
Dacă o persoană are un meniu care include puține fructe și legume, dar foarte mult zahăr, grăsimi și proteine, ficatul va fi copleșit de cantitatea de toxine.
Eliminarea unei cantități însemnate de toxine se va face când se schimbă dieta și poate avea loc drastic dacă s-au acumulat o perioadă mai îndelungată. Transpirațiile abundente și diareea sunt simptomele evacuării toxinelor stocate mai mult timp în organism.
Un meniu care nu cuprinde suficiente vitamine și minerale va face eliminarea toxinelor mult mai dificilă. În această situație fiecare celulă a organismului are nevoie de nutrienți și nu îi poate obține din cauza alimentelor cu efecte negative. Nutrienții provin în primul rând din fructe, legume și cereale integrale. Potrivit specialiștilor, celulele organismului uman sunt create pentru a folosi sursele vegetale drept combustibil primar, iar produsele animale au un rol secundar, limitat.
Acneea și astmul sunt două afecțiuni care sunt declanșate de toxinele din alimentație sau din mediul înconjurător.
Poate te întrebi atunci de ce până și copiii foarte mici pot avea aceste afecțiuni? Ei bine, toxinele pătrund în orice, iar bebelușii intră în contact cu ele chiar înainte de naștere. În urma studiilor realizate s-a constatat că în cordonul ombilical sunt prezente o serie întreagă de toxine industriale. Deși toate mamele fac eforturi pentru a mânca natural în timpul sarcinii, produsele lactate și cele de origine animală în general introduc aceste toxine chiar și în organismul bebelușului.
Alimentele care provoacă acneea și astmul sunt aceleași. Carnea, lactatele, produsele fast food și alimentele procesate stimulează inflamațiile și au un efect nociv atât asupra aspectului pielii, cât și la nivelul respirației. Carnea și lactatele (chiar și cele cu un conținut redus de grăsimi) conțin substanțe chimice utilizate pentru tratarea animalelor și declanșează un răspus negativ al sistemului imunitar, determinând corpul să lupte împotriva propriilor celule.
Digestia devine tot mai lentă, iar starea generală de sănătate se înrăutățește. Produsele lactate au și un conținut ridicat de estrogen, contribuind decisiv la apariția frecventă a leziunilor acneice. De asemenea, cazeina, proteina din lapte, agravează acneea și poate determina reacții alergice.

 
Oare sarea este soluția pentru a vindeca acneea și astmul?

Unul dintre cele mai plăcute lucruri din cadrul unei vacanțe la mare este aerul sărat care te întâmpină de când pășești pe plajă. Potrivit specialiștilor, aerul sărat are mult mai multe beneficii decât simpla relaxare și reducerea stresului. Inhalarea clorurii de sodiu ameliorează rapid aspectul pielii, reduce gravitatea simptomelor astmului și protejează pielea împotriva înroșirii.
Sarea este un dezinfectant natural cu proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii.
Haloterapia, cum este numită terapia bazată pe inhalarea aerului sărat, este practicată încă din antichitate și nu are efecte secundare, fiind utilă inclusiv pentru copii. După ce a fost dată uitării timp de multe secole, a început să fie din nou utilizată în Europa în secolul al XIX-lea.
Cercetătorii din Finlanda au demonstrat că simptomele astmului se reduc ca gravitate cu 34% ca urmare a folosirii zilnice a haloterapiei. De asemenea, aerul sărat poate preveni gripele sau răcelile de sezon, precum și simptomele alergiilor. 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod