13 obiceiuri pe care le consideram inofensive

13 obiceiuri pe care le considerăm inofensive, dar care reprezintă un mare pericol pentru sănătate

Cu toții știm că dacă dormim la ore târzii sau mâncăm prea mult este nesănătos. Dar, uneori, chiar și cele mai inofensive obiceiuri pot fi un pericol pentru sănătatea noastră.
Știai că poți ajunge la spital dacă te abții să strănuți? Sau că guma de mestecat te poate face să îți pierzi concentrarea?

  • Iată 13 obiceiuri pe care le considerăm inofensive, dar care reprezintă, de fapt, un mare pericol pentru sănătatea noastră


Suprimarea strănutului


Cine are de suferit: sistemul respirator, vasele de sânge, creierul și, în cel mai rău caz, esofagul.

Funcția principală a strănutului este de a scăpa de bacterii, virusuri și particule de praf. Când te abții să strănuți, nu permiți corpului să înlăture aceste lucruri. Punând această barieră, întreaga putere a strănutului se întoarce și poate dauna auzului, crește tensiunea arterială și chiar deteriora esofagul.


Folosirea scobitorilor


Cine are de suferit: gingia.

Dentiștilor nu le plac scobitorile deloc. Sunt destul de inofensive pentru smalț, dar gingiile sunt puse în pericol. Și este aproape imposibil să îți cureți complet gura cu o scobitoare. Pentru a-ți menține o igienă orală optimă, folosește ața dentară corect.

Poate te interesează și: De ce este atât de important să nu ne așezăm pe pat cu hainele de afară. 4 motive

Dormitul cu fața în jos pe pernă


Cine are de suferit: aparatul respirator, circulația sângelui, măduva spinării și tenul.

Este confortabil, dar dăunător să dormi pe pernă cu fața în jos. În această poziție, respirația se îngreunează, gâtul se află într-o poziție nefirească, circulația sângelui se înrăutățește, iar vertebrele gâtului sunt în pericol.
În plus, medicii avertizează că ridurile pe care le-ai putea avea după ce dormi în această poziție ar putea deveni în curând permanente.

Decojirea semințelor cu dinții


Cine are de suferit:
dinții și vezica biliară.

Semințele de floarea-soarelui sunt gustoase și benefice. Dar ele ar trebui să fie decojite cu mâna și niciodată cu dinții. Stomatologii recunosc întotdeauna consumatorii experimentați de semințe prin deteriorarea foarte specifică a dinților. Persoanele care au probleme cu vezica biliară nu ar trebui să le consume deloc, iar valoarea lor calorică este mai mare de 500 kcal per 100 de grame.

Ronțăitul obiectelor solide


Cine are de suferit:
dinții, gingiile și gura.

Oamenii cărora le place să ronțăie pixuri, creioane, agrafe și alte obiecte solide au, de obicei, probleme uriașe cu smalțul.
Acesta este și motivul pentru care nu ar trebui să încerci să deschizi sticle, mesteci nuci, cuburi de gheață și acadele. Mai mult decât atât, poți face o infecție dacă faci acest lucru.

Amânarea mersului la baie


Cine are de suferit:
rinichii, sistemul urinar și intestinul.

În iunie 2018, un tânăr jucător din Marea Britanie a fost internat în spital după ce a petrecut 8 ore jucând un joc fără a face nicio pauză. Intestinele și vezica sa erau atât de umflate încât medicii au crezut că are o tumoare. Toți medicii sunt de acord cu faptul că nu trebuie să amâni mersul la baie, deoarece dacă faci acest lucru, s-ar putea ca mușchii să aibă de suferit, ceea ce poate duce la infecții ale tractului urinar și constipație.
(Citește continuarea pe pagina următoare)
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod