Explozie tigara electronica

Un bărbat a murit după ce i-a explodat ţigara electronică

Un american a fost găsit decedat în casă după ce i-a explodat ţigara electronică în faţă.
Potrivit raportului oferit de medicii legişti, Tallmadge D’Elia, un producător de televiziune, a suferit arsuri pe 80% din corp în incendiul provocat pe 5 mai de explozia țigării electronice, scrie BBC.

Trupul bărbatului de 38 de ani a fost descoperit de pompieri în dormitorul locuinţei sale din Florida. Medicii legişti au considerat că moartea lui este un accident, deoarece în urma exploziei ţigării electronice, mai multe fragmente din ea i-au intrat în craniu.

Potrivit sursei citate, se presupune că acesta ar fi primul deces cauzat de explozia unei ţigări electronice.
Ţigara electronică pe care a folosit-o a fost produsă de Smok-E Mountain.

Potrivit autorităţilor americane citate de BBC, se pare că între anii 2009 şi 2016 au avut loc 195 asemenea incidente legate de ţigara electronică, cauzând 133 de răni superficiale şi 38 de răni destul de grave. În 2015, un băiat de 29 de ani a avut un incident similar cu cel semnalat de BBC, care i-au produs răni extrem de grave la gât şi i-au distrus total dantura.

Numeroase studii realizate anii trecuţi au scos la iveală faptul că vaporii care conţin nicotină din ţigările electronice sunt foarte periculoşi, deoarece pot duce la formarea formaldehidei, un agent cancerigen.
O altă cercetare prezentată la Congresul European de Cardiologie care a avut loc la Roma, arată că ţigările electronice au un efect devastator asupra vaselor sanguine şi cresc riscul de boli cardiovasculare. Vaporii care conţin nicotină produşi de ţigările electronice au un impact negativ asupra aortei, cea mai mare arteră din corp care transportă sângele de la inimă către toate organele din corp, şi favorizează astfel apariţia bolilor de inimă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod