Carne

Semne că organismul tău nu digeră carnea așa cum ar trebui

Știm deja cât de greu se digeră carnea, însă oare ești atentă la semnalele care apar atunci când organismul tău întâmpină această problemă?
Dacă te numeri printre persoanele care nu concep să nu consume carne zilnic, atunci este posibil să te confrunți deja cu câteva dintre simptomele de mai jos. Carnea este bogată în nutrienți și proteine, însă mai aduce o mulțime de substanțe toxince, grăsimi saturate și alte elemente care îngreunează digestia. Numeroase studii au subliniat faptul că un consum exagerat de carne are un efect nociv asupra sănătății, deoarece crește riscul de diabet, boli gastrointestinale, boli de inimă și cancer. 

Fii atentă la aceste semnale prezentate de BrightSide și încearcă să reduci consumul de carne ca să constați ce efecte are asupra sistemului digestiv! 


Semne că organismul tău nu digeră carnea așa cum trebuie


Suferi de constipație

Fiecare sistemul digestiv funcționează diferit, în funcție de moștenirea genetică și de obiceiurile alimentare. Un consum ridicat de carne grasă poate să pună serioase piedici sistemului digestiv, deoarece grăsimile se digeră foarte greu.
Mai mult, cantitatea ridicată de fier și scăzută în fibre din carnea roșie (vită, porc, miel) poate să favorizeze apariția constipației. Acesta este un prim semnal că organismul tău nu digeră carnea așa cum trebuie. 

Știm deja că multe cercetări au demonstrat că un consum mare de carne roșie crește riscul de cancer la colon, astfel că este foarte important să nu faci excese. Nu consuma carne roșie mai mult de două porții pe săptămână (100-200 de grame per porție) și încearcă să o combini mereu cu legume fierte sau salată de crudități pentru a ușura digestia.
Încearcă să substitui carnea roșie cu fructele de mare sau carnea de pui, optând pentru preparate care nu sunt prăjite. 


Îți este foame tot timpul

Dacă simți că îți este foame tot timpul, chiar și după ce ai terminat de mâncat, acesta poate să fie un alt semnal care atestă faptul că organismul tău nu digeră carnea corect și consumi prea multe proteine. Dacă nu simți mereu senzația de foame, încearcă să introduci la gustare iaurtul grecesc cu fructe de pădure sau toast integral cu humus. Evită carnea câteva zile ca să vezi dacă te simți mai bine și ai mai multă energie. 


Ai mereu cearcăne

Nu te lăsa păcălită de ideea că numai somnul insuficient și oboseala pot să cauzeze apariția acelor cearcăne inestetice sub ochi. Specialiștii susțin că atunci când organismul nu digeră carnea corect, acest lucru se poate reflecta asupra tenului tău.
Dacă ai des cearcăne, în special dacă ai mâncat multă carne cu o zi înainte, acesta este un semn clar că organismul tău nu digeră carnea așa cum trebuie. 

Când carnea nu se digeră bine, ajung în sânge anumite substanțe străine, iar organismul produce anticorpi ca să le elimine. Această reacție determină apariția cearcănelor. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod