Boli cu transmitere sexuala

Chlamydiaza, gonococia, trichomonaza, sunt boli cu transmitere sexualasi sunt grave mai ales prin complicatiile pe care le pot antrena.

Chlamydiaza si gonococia sunt produse de o bacterie (Chlamydiatrachomatis in primul caz, Neisseria gonorrhaeae, sau gonococ, inal doilea caz). Trichomonaza este datorata unui parazit microscopic(Trichomonas vaginalis). Infectiile cu Chlamydia si Trichomonas suntfoarte frecvente.

Boli cu transmitere sexuala: Chlamydiaza
Aflate intr-o crestere accentuata din anii '70, chlamydiazele genitalesunt bolile cu transmitere sexuala cele mai frecvente.

Simptome. La debut, infectia poate trece neobservata. La barbat,ea se manifesta printr-o inflamatie a uretrei (uretrita) cu o secretieminima, care se poate complica cu o infectie a epididimului (mic canalsituat inapoia testiculului). La femeie, infectia cu Chlamydia produceo inflamatie a colului uterin (cervicita) sau a trompelor (salpingita),care se poate traduce prin dureri abdominale si in micul bazin, febra,secretie albicioasa si sangerari in afara menstruatiei. Ea poate sa nuaiba manifestari (si sa ramana in acelasi timp contagioasa). Bolilecu transmitere sexuala cu Chlamydia sunt printre primele cauze desterilitate feminina. Ele sunt responsabile de 40-60% din cazurile deinfectie a trompelor, salpingite, care se afla si ele la originea unuimare numar de cazuri de sterilitate.

Tratament. Consta in principal in administrarea de antibiotice timpde 10-20 de zile, in functie de gravitatea infectiei, pe cale intravenoasain cazurile severe. In acest caz, depistarea altor boli cu transmiteresexuala este efectuata sistematic, ca si tratarea partenerului sexual.

Boli cu transmitere sexuala: Gonococia
Denumita si blenoragie, gonococia este cea mai veche boala venericacunoscuta. Frecventa sa a scazut in tarile dezvoltate datoritatratamentelor rapide si eficiente. Cu toate acestea, ea ramane frecventala anumite grupuri cu risc (prostituate, homosexuali etc.). Infectia setransmite prin raport sexual genital si oral, sau de la mama la fat intimpul nasterii.

Simptome. La barbat, inflamatia uretrei (uretrita) este cea maifrecventa dintre manifestari. Ea apare la 4-20 de zile dupa contactulinfectant, sub forma unei secretii uretrale galbuie, abundente, carepateaza lenjeria si care este insotita de arsuri la mictiune. In absentatratamentului, pot sa apara inflamatii locale (a prostatei, a mucoaseivezicale, a testiculelor sau a epididimului), iar uretrita poate duce laretractii uretrale, care pot reprezenta o sursa de dificultati crescandela mictiune. La femeie, simptomele sunt adesea insidioase, blenoragiamanifestandu-se sub forma de secretie albicioasa si inflamatii locale (acolului uterin, a mucoasei vezicale etc.). Infectia poate atinge ovarelesi trompele, putand produce o peritonita (limitata la pelvis), fiindcauza sterilitatii ulterioare. La nou-nascut, infectia se transmite lanastere si se manifesta printr-o afectiune oculara (oftalmia gonococica).

Diagnostic. Examenul de laborator al puroiului prelevat localpermite stabilirea diagnosticului. In caz de localizare atipica ainfectiei (mucoasa bucala sau faringe dupa contact oro-genital),diagnosticul se pune de regula mai greu.

Tratament. Gonococia este tratata eficient cu antibiotice. Ingeneral, se asociaza mai multe, pentru a trata si o posibila infectiecoexistenta cu Chlamydia. Tratamentul trebuie sa se faca precoce,pacientul trebuie sa evite contactele sexuale (de regula, o saptamana),iar partenerii sexuali se trateaza preventiv, chiar daca nu prezintanici un simptom de boala. Recidivele sunt rare.

Boli cu transmitere sexuala: Trichomonaza
Trichomonaza uro-genitala apre mai ales la femei, intre 16 si 35 deani. Principalul sau mod de transmitere este sexual. Parazitul in cauzapoate supravietui mai multe ore pe obiectele de toaleta (de exemplu,prosoape), ceea ce explica celelalte cai de contaminare (obiecte detoaleta, scaune de WC murdare), care sunt insa rare.

Simptome. La barbat, manifestarile sunt in general discrete,uneori chiar inexistente. Trichomonaza poate sa se manifeste printr-oinflamatie a uretrei (uretrita), cu o secretie matinala, roseata si usoredem in jurul orificiului uretral, ca si printr-o roseata situata insantul de la baza glandului. Semnele urinare sunt moderate. La femeie,boala se manifesta prin inflamatia vulvei si a vaginului (vulvo-vaginitaacuta), cu secretii abundente, galben-verzui, urat mirositoare, cu roseatalocala, prurit intens si dureri in timpul contactului sexual. Adesea seasociaza cu afectare urinara: jena la urinat, arsuri in timpul mictiunii,mictiuni frecvente. Uneori, simptomele sunt mai discrete. La barbat, casi la femeie, se poate ca boala sa nu se manifeste prin nici un simptom:in acest caz este la fel de contagioasa.

Diagnostic. Se pune prin evidentierea parazitului in secretiavaginala sau uretrala.
Tratament si preventie. Tratamentul are la baza administrarea deantibiotice timp de 7 zile; mai exista si forma de tratament-minut(o singura zi). Aceste medicamente nu trebuie prescrise in primeletrei luni de sarcina. Partenerul sexual este tratat simultan, chiardaca nu prezinta nici un simptom, pentru a preveni orice posibilitatede recidiva. Prezervativul este singurul mijloc de prevenire ainfectarii. Acesta trebuie utilizat pana la terminarea tratamentului.

Boli cu transmitere sexuala: Boala Nicolas-fabre
Denumita si limfogranulomatoza veneriana, aceasta boala cu transmiteresexuala reprezinta o alta infectie genitala cu Chlamydia. Dupa o incubatiecare dureaza in jur de 3 saptamani, apare un sancru (o pata), in santulde la baza glandului la barbat, pe vulva la femeie, la nivelul anusuluila homosexuali. Ganglionii inghinali cresc in volum si dau nastere unorfistule prin care se scurge puroi. Sunt posibile complicatii articulare,nervoase si cutanate. Tratamentul consta in administrarea de antibiotice,dar leziunile se vindeca intr-o perioada lunga de timp.

Informatii furnizate de www.raobooks.com din cartea "Viata Sexuala", aparutala Editura Rao

Daca vrei sa afli care este cea mai apropiata farmacie de unde potiachizitiona un anumit medicament, apeleaza la motorul de cautare aflatin paginile Eva.ro.
 

Comentariile 101-150 din 151

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • rzv pe 16 Feb 2010, 21:52
    problema

    am si eu o problema am intretinut relatii sexuale neprotejat in repetate randuri cu o singura persoana si dupa vreo 6 zile am avut o problema la preput pt ca s-a ingustat f mult si cand vreau sa-l dau in jos ma doare foarte rau pt ca il fortez si se crapa pielea in 2-3 locuri. se poate sa se intample chestia asta din cauza ca nu mi s-a rupt ata dar am mai auzit la cineva care are aceeasi problema si nu a fost la vreun medic ca cica e boala care se ia de la fete. dc stiti despre ce e vorba si cunoasteti si tratamentul va rog frumos sa ma informati si pe min. va multumesc!

    6
    1

  • antonyo pe 16 Feb 2010, 21:14
    va rog raspundeti-mi

    buna -- am si io o problema ciudata sincer pt mine ,,in urma cu exact 3 luni mi sa rupt ata de la penis....am fost la medic si mia datun tratament bun.am facut tratamentul si mi sa vindecat rana.....dar aceasta rana ce provine de la ruperea ateinu sa vindecat in totalitate....dupa tratament am facut sex cu sotia mea si iara sa desprins ata....acum culmea ca a inceput sa imi curga o secretie galbuie urit mirositoare dar nu din penis ci ...deci nu din canalul penisului ci de pe penis...va rog sa imi sa imi raspundeti ca sint curios ce as putea sa am....de mentionat ca imi este jena sa ma duc l iara la un consult.........secretia aia galbena curge pina pe pielea de la penis si mi se usca si arata acum penisu cum as fi virgin...astept un meil de la d-voastra stimate doctor

    5
    0

  • antonyo pe 16 Feb 2010, 21:13
    va rog raspundeti-mi

    buna -- am si io o problema ciudata sincer pt mine ,,in urma cu exact 3 luni mi sa rupt ata de la penis....am fost la medic si mia datun tratament bun.am facut tratamentul si mi sa vindecat rana.....dar aceasta rana ce provine de la ruperea ateinu sa vindecat in totalitate....dupa tratament am facut sex cu sotia mea si iara sa desprins ata....acum culmea ca a inceput sa imi curga o secretie galbuie urit mirositoare dar nu din penis ci ...deci nu din canalul penisului ci de pe penis...va rog sa imi sa imi raspundeti ca sint curios ce as putea sa am....de mentionat ca imi este jena sa ma duc l iara la un consult.........secretia aia galbena curge pina pe pielea de la penis si mi se usca si arata acum penisu cum as fi virgin...astept un meil de la d-voastra stimate doctor

    5
    1

  • Tricks pe 10 Feb 2010, 12:31
    problema --scurgere--

    buna -- am si io o problema ciudata sincer pt mine ,, mereu am avut frica sa nu iau ceva boli prin transmitere sexuala si cand ma asteptam mai putzin --am facut sex neprotejat cu o fata si dupa aproximativ doua sapt am o mancarime pe canalul penisului si o durere mica la urinare uneori imineatza am ceva lichid asemanator spermei pe penis -- va rog raspundetzimi ce am mi rusine sa merg la medicul d de familie ---

    10
    0

  • damian pe 8 Feb 2010, 16:46
    infectie sau BTS ?

    cum sa incep ... ultimul act sexual neprotejat a fost cu 4 saptamani in urma, de vreo 4-5 zile ma ustura cand ma urinez si secret o substanta galbuie ... vreau sa stiu la ce sa ma astept. Infectie sau boala cu transmitere sexuala ? va rog sa imi raspundeti ... si eu si ea suntem ingrijorati

    3
    6

  • doryn pe 5 Feb 2010, 23:56
    va rog raspundeti-mi

    am fost cu o fata si mia facut sex oral si la o zi jumatate am inceput sa merg des la toilet sa urinez si paia am senzatia ca fac iara nu ma ustura cand fac dar simt ca pe canal am urina si ca trebuie sa merg iara urina e normala va rog sa imi raspundeti dac e vreo boala sau e o infectie urinala va multumesc

    9
    3

  • denisa pe 31 Ian 2010, 16:35
    un neg

    buna ziua in urma cu 8 luni mi a aparut un neg la vagin nu ma maninca nu ma doare dar nici nu dispare imi spuneti va rog e ceva grav .relati sexuale am doar cu sotul meu.

    11
    1

  • petrescu pe 17 Ian 2010, 15:03
    este grav

    buna ziua! am o scurgere albicioasa din penis,nu pot decalota,si urinez des(odata la doua ore) La recomandarea unei cunostinte am luat ca tratament Azitromicina Sandoz Vreau sa stiu cat de grav este si daca am gresit luand acest tratament. Multumesc!

    5
    2

  • bogdan pe 16 Ian 2010, 21:19
    infectie?

    buna seara domnule doctor.Am o problema...de ceva timp care ma macina...in jurul capului penisului am o crema alb-galbuie urat mirositoare...tin sa mentionez ca am avut raporturi sexuale dar protejat...dar oricat m-as spala aceasta secretie reapare.Imi puteti spune cum sta treaba ca ma macina mai mult psihic chestia asta.As dori daca se poate un tratament naturist ceva sau un tratament ca mie rusine de control.VA MULTUMESC ANTICIPAT

    10
    4

  • marco pe 6 Ian 2010, 20:54
    pata

    am avut un contact sexual neprotejat si mi-a aparut o pata pe penis un fel de piele tare cu coaja, foarte foarte mica. Pana acum nu am avut niciun semn si as vrea sa stiu ce este. E cazul sa consult un medic? multumesc

    1
    6

  • costel pe 21 Dec 2009, 17:54
    ajutor

    mi-a iesit desupra penisului un neg mic de culoare maro in luna aprilie -mai ,care acum sa marit ca un varf de chibrit si care a inceput din el sa mai dea alte capatani. nu stiu ce poate fi.exista posibilitatea sa fie o boala venerica? astept raspunsul dumneavoastra.Va multunesc

    0
    0

  • Monika pe 25 Nov 2009, 19:05
    timpul transmiterii bolii in cazul sexului oral

    Vreau sa stiu si eu in cat timp de la actul in sine se transmite boala in cazul in care faci sex oral?si cum se manifesta.simt o usoara usturime in gat de 2 zile exact perioada cand am facut sex oral este prima data si am fost curioasa.unde trebuie sa merg sa fac un test?

    0
    0

  • Vasile pe 18 Nov 2009, 14:57
    mare impas

    De o perioada destul de mare mi-au aparut simptome de mincarime a capului penisului concomitent cu aparitia unei substante albe foarte urit mirositoare.Dupa o spalare intensa mincarimea dispare cca.5-6 ore. Nu stiu ce este si cum sa tratez boala (ca este o boala ).Ma puteti ajuta cu un sfat si in special cu un tratament ? Astept sa-mi dati un mod de rezolvare a problemei.Va multumesc.

    11
    1

  • Ema pe 15 Nov 2009, 18:58
    ciudat..

    Buna.....la prietenul meu i`a iesit nijte pete albe pe penis sub forma unei ciuperci.Prima oara i`a iesit acum un an cand nu era cu mn....si spune ca a facut`o atunci protejat si el crede ca nu prea are cum sa fi luat de la ea.Iar acum 3 zile ia aparut din nou....ceea ce este ciudat ca eu sunt sanatoasa si nu inteleg de ce....ast raspuns de la voi si sper ca ma puteti ajuta! :(

    12
    1

  • sergiu pe 6 Nov 2009, 12:28
    impas

    buna ziua,stiu ca suna ciudat,dar am fost la un cheff unde am baut cam mult si asa bauti am facut sex cu un baiat, a inceput cu un oral si nu m-am putut abtine si am facut si anal,si m-a ales dupa asta cu o secretie galbena,mai cantitativa sa zic asa ,asta a fost cu ceva timp in urma,am facut tratament cu antibiotic pe baza de penicilina dar a reaparut mult mai agresiv sa zic asa,la fel de substantial ca cantitate,nu am usturimi,mancarimi,inroseli sau ceva de genu,si nici urat mirositoare nu este,va rog ajutati-ma fara sa merg la o recoltare de analiza,astept raspunsul dvs

    12
    2

  • dan pe 6 Oct 2009, 21:54
    xxx

    buna,de o sapt. am mici punctulete rosii pe varful penisului,foarte vizibile dupa actul sexual... si un pic de mancarime uneori in cursul zilei...ce ar trebui sa fac,despre ce anume este vorba?...multumesc anticipat,astept rasp. dvs.

    11
    0

  • zana zanelor pe 4 Oct 2009, 18:30
    mancarimi

    buna ziua!Am facut sex cu iubitul neprotejat,de cateva zile am niste mancarimi si o scurgere putin mirositoare.Imi este jena ca sal intreb daca are vro boala,si am ales sa apelez la dvs pt a-mi da mai multe sfaturi.As dori sa primesc e-mail de la DVS(daca se poate)despre toate bolile cu transmitere sexuala(cum se manifeste ele,tratamente,poze,cum poti sa scapi de bolile respective.MULTUMESC ASTEPT E-MAIL DE LA DVS

    8
    0

  • sorin pe 2 Oct 2009, 13:57
    buna!!

    buna ziua!Am o scurgere de albicioasa din penis si la urinare ma ustura imi putetispune ce este!!!!

    2
    0

  • mihai pe 12 Sep 2009, 22:08
    usturime la urinat

    va rog sa-mi spuneti si mie , am o usturime cand urinez si nush cauza...am facut sex neprotejat cu prietena mea..de vreo 2 sapt..si de 2 zile acu recent a inceput sa ma usture la urinare..

    0
    0

  • catalin pe 11 Sep 2009, 14:14
    .

    buna ziua! am o scurgere albicioasa din penis(doar cand strang de el)...nu am dureri....ce imi pute-ti spune despre asta...

    2
    0

  • nutu16 pe 2 Sep 2009, 15:35
    ce poate fi!!!

    buna ziua! am o scurgere galbui-verzuie care imi pateaza lenjeria... nu am dureri doar o mica usturime in capul peninsului dar asta numai in cazul in care strang de el (ma mulg)....ce imi pute-ti spune despre asta...sunt disperat pentru ca nu stiu ce poate fi...astept mail dumneavoastra...va multumesc...

    0
    0

  • alex pe 17 Aug 2009, 10:37
    Prostituate

    buna ziua ! Am fost la o prostituata si mi-a facut un sex oral dar neprotejat ! As dori sa aflu mai multe despare transmiterea bolilor prin sex oral ( cel mai tare imi este frik de virusul Hiv ) oriqm dupa ce am ajuns acasa am dezinfectat penisul cu spirt si am luat si un antibiotic dar pe el l-am luat dupa 5-6 ore de la contact ! ma cam sperie gandul k as fi luat o boala ,mai ales k unele au primele simptome dupa luni bune ,iar azi cand m-am trezit am avut o durere de burta si nasul infundat ! va rog ajutati-ma spuneti-mi ce sa fac ! va multumesc !

    3
    0

  • ozan pe 10 Iul 2009, 15:02
    Miros urat

    Buna ziua !! Sunt disperat , penisul meu emana un miros urat , groaznic de urat dar in acelasi timpo mi-a aparut si o secretie albicioasa ea emanand cred eu si acel miros urat . Pe partea de sus a penisului - pe capul penisului - mi-au aparut mici pete rosii cat intepatura unui ac .Viata mea sexuala , acum la 38 de ani , este foarte grea. Secreta aceea alba o am zilnic , mirosul urat mereu , petele rosii de pe penis , si pe langa toate astea am si mancarimi in zona genitala si uneori chiar dureroase . Va rog sa ma ajutati . Multumesc !!

    0
    2

  • ciprian pe 8 Iul 2009, 18:01
    tratament

    acum vre-o 2 sapt am intratinut rel sexuale cu o persoana neprotejat si la vre-o 2 3zile a inceput sa ma manance penisul,dar a incetat iar acuma de p canalul penisului ini iese o substanta galubie ce poate fii va rog sa-mi spuneti si mie si la ce spital sau policlinik sa merg sa tratez aceasta boala va multumesc si astept mailul dvs

    0
    2

  • didi pe 30 Mai 2009, 07:50
    tratamente

    as vrea sa stiu si eu unde gasesc un sait despre bolile cu trasmisie sexuala dar sa aiba poze cu toate felurile de boli !! Multumesc Didi

    0
    0

  • emy pe 6 Mai 2009, 01:40
    boala?

    buna..de vreo 2 luni mi se scurge un lichid alb din penis,se intampla odata la 1-2 saptamani tine o zi si ma doare si putin penisul,dupa ce sterg a 2 zi numai am..va rog ajutati-ma e vreo boala?cum se poate trata?multumesc anticipat

    2
    0

  • alex pe 22 Apr 2009, 00:07
    roseata,arsuri si intepaturi la nivelul capului penisului

    Salut! Acum 2 ani si jumatate,in urma primului meu contact sexual,mi-au aparut niste mici puncte rosii pe capul penisului,fara usturimi sau dureri, care au trecut irelativ repede,in aprox 2 zile.De atunci mi s-a mai intamplat sa mai apara uneori,dupa unele contacte sexuale dar rar si fara alte complicatii,la fel disparand kiar si in mai putin de 24 de ore.Dar aku,fara contact sexual recent,mi-a aparut o pata rosie la capul penisului si preputul este usor rosiatic simtind arsuri si usturimi in acea zona precum si la urinare.Astept mail de la dvs si va multumesc anticipat! Mentionez ca am prietena stabila si care tine la igiena ei!Va multumesc!

    1
    0

  • alyn pe 26 Mar 2009, 00:16
    help

    mi-au aparut niste bubite rosii pe capul penisului.vreau sa stiu daca e ceva grav.astept raspuns plzzzz

    0
    0

  • Cristina pe 11 Mar 2009, 17:34
    crescaturi la nivelul labiilor

    Buna... As avea o nelamurire... Am avut un prieten, si dupa 3 saptamani dupa ce ne-am despartit si nu am mai avut contacte sexuale, am inceput sa am niste mancarimi in zona labiilor si dupa ceva timp mi-au aparut niste crescaturi care s-au facut tot mai mari si mai multe, ajungand la vre-o 2-3 mm unele... Voi merge la ginecolog, dar prima data as vrea sa stiu despre ce e vorba... Mi-e tare frica... Astept un raspuns... Va multumesc anticipat...

    0
    0

  • Didi pe 18 Feb 2009, 16:16
    Uretrita?

    As dori sa va intreb,in urma unui contact sexual,dupa vreo 15 zile am observat niste scurgeri d culoare alba,in cantitati mici.nu am mankrimi sau ceva d genul.Nu sunt inflamat,iar la urinare ma km incomodeaza.Ms anticipat

    0
    0

  • madalina pe 16 Feb 2009, 15:42
    pete albe s mancarimi

    buna,prietenului meu i-au aparut niste pete albe p penis s are s mancarimi,as dori s eu sa stiu ce sunt alea s de al ce au aparut?este ceva grav?va multumesc!

    0
    0

  • ,,..,,..,, pe 15 Feb 2009, 19:25
    pete rosii si mancarimi

    dupa un act sexual neprotejat,la cateva zile mi-au aparut pe capul penisului pete rosii,urmate de mancarimi si un miros neplacut,ma spal 1data,de 2 ori pe zi dar.....tot la fel,nu stiu ce sa mai fac.va rog sa-mi dati un sfat ce as putea sa fac,pana o sa prind curaj sa ma duc la medic.Va Multumesc!!

    3
    0

  • bara pe 5 Feb 2009, 08:13
    pete rosii pe buza

    buna, mi-au aparut 3 pete pe buza rosii(de 4zile) nu ma dor ,nu nu se extind ,pielea pe ele este fina asta in urma sexului oral cu noua mea prietena(pe care o am de 6 saptamani)acum sunt ingrijorat de pete ,am sa ma duc si la medicul de familie dar vreau totusi o parere si de la dumneavoastra pana cand o sa mi fac curaj sa ma duc la medic va multumesc

    0
    0

  • ..... pe 3 Feb 2009, 23:08
    help

    miau aparut niste bubite rosii mici pe capul penisului dupa ce am intretinut o relatie sexuala cu o fata neprotejat.va rog ajutatima mie rusine sa ma duc la doctor plz

    2
    0

  • GUBICI pe 22 Ian 2009, 22:10
    bts?

    Buna,voi fi c-am scurt si va rog sa-mi raspundeti.contact sexual cu 2 fete la interval de 4,5 zile una de alta.ne cunoastem si nu sa pus problema de prezervativ,dar acum am niste bubite mici rosii pe capul penisului si putin ma gadila.nu am scurgeri si nici nu miroase.bubite mici rosii,fara scoarta,.exista un tratament rapid?multumesc.la fete cum ar trebui sa se manifeste in cazul in care sint bolnave ,desi miar fi spus daca era ceva.

    0
    0

  • Andrei pe 24 Dec 2008, 18:06
    Boala?

    De la o vreme a inceput sa mi se inroseasca capul penisului, sa ma usture destul de tare si sa secrete o substanta de culoare galbuie, urat mirositoare. as putea primi un e-mail cu detalii despre boala pe care o am, si metode de tratare?

    1
    0

  • alexandra pe 23 Dec 2008, 23:09
    bts?

    dupa un act sexual neprotejat la cateva zile mi-au aparut niste bubite albe f mici, mancarime si o secretie galben-verzuie...va rog daca se poate un raspuns cu mai multe detalii deoarece ginecologul meu este in vacanta si mi-e frica sa merg in alta parte. Multumesc anticipat

    2
    0

  • angel pe 20 Dec 2008, 11:56
    intrebare

    o data ce am faqt sex neprotejat cu o persoana..imi dau drumu un lichid sperma nu mai e qm era, este mai subtire..doar sintogma asta.. este vro boala.. daca da asi dori sh eu informati sa nu apara alt cv..va multumesc

    0
    0

  • sik pe 15 Dec 2008, 15:21
    bubite in zona pubiana

    mi-au aparut niste bubite in zona pubiana si pe penis mici si nedureroase tari si nu imi dispar deloc. mi-e rusine sa merg la un doctor. dak e pot sa trimit si niste poze dar imi tb un e-mail ceva. plss .. vreau un raspuns. ms

    0
    0

  • Alege Viata pe 1 Dec 2008, 20:44
    Boli cu transmitere sexuala - Boli venerice

    Pentru sanatatea ta si copiilor tai nenascuti sau nascuti: * Stii ce inseamna cu adevarat un Avort, care sunt metodele avortive si efectele secundare? * De ce majoritatea doctorilor ginecologi, obstreticieni nu iti dau TOATE detalii despre copilul nenascut mai ales daca ai intentia sa faci un avort si TOATE detaliile asupra efectelor GRAVE si chiar FATALE, pre si post-avort? * Industria Avorturilor spune TOT adevarul? * Pilula anticonceptionala este contraceptiva sau avortiva(produce avortul timpuriu, avorturi pe banda anual)? * Steriletul este avortiv? * Fertilizarea in Vitro este o alta fata a avortului? * Prezervativul este sigur sau este o pacaleala in ce priveste protectia impotriva HIV, SIDA, Sifilis, Herpes genital si alte boli cu transmitere sexuala? * Cat de usor este sa contactezi o boala cu transmitere sexuala? * Pilulele anticonceptionale, avortul chirurgical duc la sterilitate ? * Bolile cu transmitere sexuala la femei si la barbati duc la sterilitate? Detalii la: www.AdevarulDespreAvort.ro - http://www.adevaruldespreavort.ro/video-filme-documentare/16-boli-cu-transmitere-sexuala-bts-boli-venerice/113-doctors-for-life-in-your-face-protectia-prezervativului-impotriva-bolilor-cu-transmitere-sexuala-adevar-sau-minciuna--despre-bolile-cu-transmite - http://www.adevaruldespreavo rt.ro/video-filme-documentare/15-filme-despre-cresterea -si-educarea-copiilor/112-sexul-minciuni-si-mit-sex-lie s-and-the-truth-subtitrat-in-romana http://www.adevaruldespreavort.ro/video-filme-documentare/16-boli-cu-transmitere-sexuala-bts-boli-venerice

    0
    0

  • Szabi pe 30 Nov 2008, 02:30
    Intrebare

    Acum 6 luni dupa un contact sexual interesant mi-a aparut o secretie galbuie si mirositoare si o mancarime la nivelul penisului. Toate acestea dupa un timp au trecut dar incep sa apar dinou alaturi de o usturime in timpul urinarii. Toate aceste probleme dispar un anumit timp dupa care apar dinou. Presupun ca este o problema. Credeti ca ma puteti ajuta? Astept mail-ul dumneavoastra. Multumesc.

    2
    0

  • Sourcer_22 pe 20 Nov 2008, 07:07
    Uretrita

    Va rog sa imi spuneti si mie un tratament pt uretrita. Va multumesc anticipat

    0
    0

  • Cristi pe 15 Nov 2008, 14:28
    klebsiella

    buna .. am si eu o intrebare .. odata ce am facut sex neprotejat cu prietena mea .. aceasta avand infectie urinara cu klebsiella .. e posibil sa imi fi transmis si mie aceasta boala ? este boala cu transmitere sexuala ? sper sa imi raspundeti cat mai repede . va multumesc

    0
    0

  • eu pe 11 Nov 2008, 01:47
    sunt ingrijorat

    acum vreo 2 ani am avut un contact neportejat .. dupa circa 3 luni, o secretie galbuie, urat mirositoare a aparut..si o usoara mancarime.. de atunci.. aceasta secetie apare, dar cam rar 1 data la 2 sapt, o luna.. ce e de facut? mail pls..

    0
    0

  • roxana pe 18 Oct 2008, 00:32
    boli cu transmitere sexuala

    as vrea sa primesc des pe email meu tot ce este mai bun pt sanatatea corpului meu.

    1
    0

  • ionut pe 1 Oct 2008, 00:10
    tratament

    dupa ce am intretinut primul contact sexual, a inceput sa se inroseasca capul penisului, sa ma usture si sa secrete o substanta galbuie. In plus, sperma mea are o culoare mai inchisa si o densitate mai mica (subtire). Va rog sa ma ajutati si pe mine si sa-mi spuneti dak se poate ce fel de tratament sa urmez. Multumesc mult

    0
    0

  • soryn pe 17 Sep 2008, 18:54
    bube pe penis

    am intretinut multe relatii sexuale cu diverse partenere...neprotejat....de fiecare data...!insa la un moment dat mi`au aparut niste alunite buboase...tari si iesite in afara....un fel de piele tare cu coaja....pare a fi vreo ciuperca..dar nu sunt sigur...Nu ma dor deloc iar cateodata ma mananca..initial a fost una acum s`au inmultit....atat pe penis cat si mai sus de el...si`mi este rusine sa` merg la un control..aveti idee ce ar putea fi ..?este grava?exita vreun tratament..?

    1
    0

  • kenny pe 10 Sep 2008, 10:56
    pata rosie pe penis

    am intretinut contact sexual si sa rupt prezervativu in ea iar la 2 - 3 saptamani mi-au aparut e pete rosii pe capul penisului fara mancarimi scurgeri sau usturimi acuma a mai ramas numai o pata rosie celelanta doua au disparut ce poate sa fie si ce tratament trebuie sa urmez.

    0
    0

  • andra pe 14 Aug 2008, 01:26
    despre boli

    am avut un contact sexual neprotejat cu cineva de atunci secretia miroase foarte urat nu am mancarimi sau ceva decat miroase urat. trebuie sa ma spal de multe ori.mi-e frica rau.nu stiu ce e.ajutati-ma

    1
    1

  • daniela pe 28 Mar 2008, 17:21
    bolii cu transmitere sexuala

    as dori sa primesc un e-mail de la dvs. daca se poate despre toate bolile cu transmitere sexuala(cum se manifesta tratamente tot ce se poate despre boli)va multumesc si astept raspunsul dvs.La revedere

    0
    2
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod