Cum poate îmbunătăți digestia și ameliora stresul uleiul de mentă

Menta are unul dintre cele mai clasice mirosuri, fiind ușor de recunoscut, dar și reconfortant. Însă acest miros incredibil nu are doar proprietăți pentru plăcerea senzorială, fiind sănătos în mai multe moduri decât ți-ai imagina.
Uleiul de mentă poate fi folosit pentru aromaterapie acasă sau chiar pentru ceaiuri, diferite feluri de mâncare, produse de patiserie și deserturi. Acest parfum te va impresiona cu toate beneficiile pe care le oferă sănătății. Iată de ce ar trebui să incluzi uleiul de mentă în viața ta!

De ce ar trebui să incluzi uleiul de mentă în viața ta?


1. Reduce simptomele sindromului intestinului iritabil


Uleiul de mentă este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru sindromul intestinului iritabil, când vine vorba de ameliorarea simptomelor precum indigestie, gaze, balonare și dureri. Este, de asemenea, util pentru aceast sindrom, deoarece reduce și stresul, lucru care ameliorează în mod natural simptomele.
Sindromul intestinului iritabil are efecte negative asupra intestinului în momentele stresante, deoarece sistemul nervos și sistemul digestiv acționează în mod interschimbabil. Chiar și mirosul de ulei de mentă poate ameliora simptomele, deși ingestia de ulei de mentă sau de capsule poate fi mai eficientă. Ceaiul de mentă este o altă opțiune populară, deși nu este la fel de puternică precum uleiul. Doar o mică picătură de ulei în apă fierbinte cu lămâie și ghimbir poate fi o terapie naturală puternică pentru această problemă de sănătate.

2. Ameliorează indigestia


Indigestia poate fi ameliorată cu uleiul de mentă. Indigestiile minore pot apărea din cauza insuficienței de enzime necesare pentru digestie sau dacă o masă deosebit de acidă sau bogată este consumată de persoanele sensibile.
Uleiul de mentă, împreună cu cel de pelin, de chimen și de fenicul, este de trei ori mai eficient decât medicamentele populare pentru tratarea tulburării. Uleiul de mentă acționează prin reducerea spasmelor, a acidului gastric și a durerii asociate cu digestia problematică. Bea puțină apă diluată cu ulei de mentă după următoarea masă. Sau bea o cană de ceai cu ulei de mentă alături de masă, pentru un efect mai puternic.

Alte utilizări ale uleiului de mentă


Uleiul de mentă poate trata o varietate de condiții, printre care se numără anxietatea, durerile de cap, răcelile, durerile de mușchi și poate chiar spori și concentrarea. Este important să te asiguri că achiziționezi ulei esențial de calitate, de preferință organic.
Ar trebui să cauți numele botanic pe lista ingredientelor, pentru a te asigura că este 100% pur și derivat din mentă adevărată. Ingredientul ar trebui să fie Mentha piperita. De asemenea, caută uleiul distilat cu aburi, nu procesat cu substanțe chimice care ar putea dăuna sănătății tale.

Sfaturi pentru utilizare


Uleiul de mentă, la fel ca toate uleiurile esențiale, este foarte puternic. Îți ajunge puțin. Specialiștii recomandată utilizarea a 0,2-0,4 mililitri pe zi după cum este necesar sau ca metodă preventivă. Cele mai multe uleiuri esențiale vine cu dozatoare automate, care îți permit să torni uleiul în picături mici.
Dacă nu, asigură-te că alegi cantitatea potrivită înainte de a turna direct în apă sau ceai. O cantitate ridicată de ulei esențial nu este cea mai bună, pentru că are o putere mare.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod