De ce se nasc bebelușii cu atât de mult păr?

Fiecare nou-născut este diferit. Unii bebeluși au mult păr pe cap, lucru care îi face să pară absolut adorabili în ochii celorlalți.
Studiile au demonstrat că viitoarele mămici care suferă de arsuri la stomac în timpul sarcinii au mai multe șanse să nască bebelușii cu atât de mult păr încât să se mire și ele. În multe cazuri, acest lucru se datorează influenței hormonale a estrogenului asupra fătului în creștere. 

Care este motivul pentru care se nasc bebelușii cu atât de mult păr?

Fiecare parte a trupului bebelușilor pare o dulce descoperire în cazul părinților, iar asta include și acele fire fine de păr mătăsos de pe cap. Nou-născuții cu mult păr pe cap pot fi atracția familiei atunci când se nasc.
Înainte de a începe să postezi fotografiile adorabile cu cel mic, este posibil să îți dorești să afli cum a ajuns bebelușul să aibă o podoabă capilară atât de bogată și, în primul rând, de ce nu ar trebui să te îngrijoreze acest lucru.

Lanugo este părul subțire și moale regăsit pe față, umeri și spatele unui nou-născut. Acest păr se dezvoltă de obicei în timp ce fătul crește în pântece și dispare la 36-40 de săptămâni petrecute în burtică. Dacă bebelușul se naște cu o cantitate considerabilă de păr pe tot corpul, acesta va cădea când cel mic va împlini 4 luni.
Lanugo se dezvoltă cu scopul principal de a proteja copilul în timpul perioadei petrecute în cavitatea amniotică. Pielea bebelușului va fi acoperită de o substanță asemănătoare brânzei ca textură, numită vernix. Lanugo servește ca o suprafață adezivă pentru ca vernixul să rămână pe pielea bebelușului, fără a fi spălat de lichidul amniotic.
 
Arsurile la stomac ale mamelor, un motiv pentru parul bebelusilor de pe corp 

Sarcina nu este cea mai ușoară perioadă din viața unei femei, iar arsurile la stomac pot reprezenta unul dintre motive.
Studiile pe termen lung efectuate pe eșantioane formate din femei gravide cu cazuri ușoare până la severe de arsuri la stomac au arătat că bebelușii femeilor care au suferit de arsuri la stomac în timpul sarcinii au avut mai mult păr pe cap. Uneori, părul a putut fi detectat și la ecografie. 

Orice se poate întâmpla în timpul unei sarcini, majoritatea lucrurilor fiind direct influențate de mediu, genetică, hormoni și mulți alți factori. Tot ce trebuie să faci este să fii optimistă, să ai grijă de tine și să fii pregătită să-l accepți pe micuțul tău, indiferent dacă are sau nu păr la naștere.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod