De ce durerile menstruale nu sunt luate în serios?

Dacă nu se vorbește despre durerile menstruale se creează impresia că nu sunt un lucru important și multe femei ar putea să nu primească ajutorul de care au nevoie.
Cu siguranță știi că menstruația din fiecare lună nu este cea mai plăcută perioadă. Aproximativ 29% dintre femei suferă de dureri menstruale severe, iar unele dintre ele spun că au simptome similare cu ale unui atac de cord. Cu toate acestea, medicii recunosc că în multe cazuri durerile menstruale nu primesc atenția necesară din partea comunității sau chiar a specialiștilor.

 
De ce se întâmplă acest lucru?

În unele cazuri, medicii pur și simplu nu tratează acest tip de dureri ca pe o afecțiune serioasă, iar pacientele nu au acces la remediile și tratamentul care ar putea identifica o cauză a acestor dureri. „Foarte des se întâmplă ca femeile care vin la medic pentru a căuta un remediu pentru durerile menstruale să fie expediate cu simple analgezice pentru că medicii nu acordă intervalul necesar pentru a afla cât de intense sunt durerile și cât de mult durează.
Medicii trebuie să pună întrebări clare cum ar fi cât de des apar durerile și dacă afectează capacitatea femeilor de a merge la servicu sau la școală sau dacă le împiedică să facă exerciții fizice”
, potrivit dr. Sherry Ross, ginecolog. 

 
Remedii naturale 

Este important să se discute cu pacientele pentru că dacă acest subiect este evitat, vor avea impresia că nu există niciun remediu. Printre soluțiile naturale utilizate pentru reducerea crampelor sau a durerilor menstruale se regăsesc acupunctura, șofranul, țelina sau anasonul stelat.
Tiamina și vitamina E sunt o combinație utilă pentru a reduce durerea, potrivit experților. De asemenea, este recomandat ca meniul zilnic să includă cereale integrale, friptură din carne slabă, pește gras, pâine fortificată cu vitamine, nuci, semințe și avocado.
Dacă ai dureri foarte intense încearcă să mănânci 3 linguri de semințe de floarea soarelui sau de nuci Macadamia pentru a-ți reveni mai rapid.
Pentru a crește cantitatea de vitamina E consumată zilnic alege spanacul, ardeii grași roșii, sparanghelul și uleiul de șofrănel. În cazul în care ai dureri prea mari ca să începi să gătești și ești nevoită să stai în pat poți opta pentru 23 de migdale, un mango curățat de coajă sau untul de arahide. 
Contează și să reduci alimentele nocive din dietă și anume cele care conțin cafeină, produsele de patiserie, alimentele de la fast food sau prăjelile. De asemenea, trebuie să-ți începi ziua cu un mic dejun sănătos. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că luarea unui mic dejun consistent reduce seminificativ dismnoreea (menstruația însoțită de dureri).

 
Contează și starea de spirit

În timp ce te concentrezi pe ameliorarea durerilor, gândește-te și la echilibrul emoțional. Stresul cronic sau depresia pot agrava durerile resimțite în timpul menstruației.
Chiar dacă nu vei putea face acest lucru în timpul menstruației, este important ca după aceea să te adresezi unui terapeut pentru a crește șansele ca luna viitoare să te simți mai bine.
Nu uita nici de plasturii de încălzire locală împotriva durerilor. Aplicarea lor va diminua crampele și vei reuși să te relaxezi. Cel mai important lucru este să vorbești despre felul în care te simți și să încerci să găsești o soluție.
„Este foarte util să-ți faci o programare la ginecolog numai pentru a vorbi despre durerile menstruale. Fă-ți o listă de întrebări, indiferent cât de ilogice ți se par și descrie în detaliu felul în care te simți. Acest lucru îi va arăta medicului că îți pasă de sănătatea ta și l-ar putea stimula să fie proactiv pentru a identifica soluția potrivită pentru tine, comparativ cu situația în care vii numai la controlul anual”, recomandă dr.
Ross. 
Poți întreba despre opțiunile de tratament cu pilule contraceptive, având în vedere că unele tipuri de pilule sunt eficiente îmotriva dismenoreei. De asemenea, dismenoreea poate semnala și alte afecțiuni cum ar fi endometrioza sau fibromul uterin. Din acest motiv trebuie să-ți faci curaj să discuți despre această problemă, mai ales dacă ai constatat că nu poți face aproape nimic din cauza durerii din acea perioadă a lunii.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod