E 920 - L-cisteina
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E 959(Neohesperidina dihidrocalcon DC), E 957(Taumatina), E 941(Azot), E 939(Heliu), E 938(Argon), E 920(L-cisteina), E 903(Ceara Carnauba), E 902(Ceara de Candelilla), E 901(Ceara de albine), E 640(Glicina si sarea de sodiu), E 570(Acizi grasi), E 558(Bentonita), E 553a(Silicat si trisilicat de magneziu), E 552(Silicat de calciu), E 529(Oxid de calciu, var), E 526(Hidroxid de calciu, var stins), E 511(Clorura de magneziu), E 509(Clorura de calciu), E 508(Clorura de potasiu), E 507(Acid clorhidric), E 504(Carbonati de magneziu), E 503(Carbonati de amoniu), E 501(Carbonati de potasiu), E 500(Carbonati de sodiu), E 482(Stearoil-2-lactilat de calciu), E 481(Stearoil-2-lactilat de sodiu), E 472(Esteri), E 471(Mono- si digliceride ale acizilor grasi), E 469(Carboximetil celuloza hidrolizata enzimatic), E 460(Celuloza), E 459(Beta-ciclodextrina), E 440(Pectine), E 422(Glicerina), E 414(Guma de acacia, Guma arabica), E 352(Malati de calciu), E 351(Malat de potasiu), E 350(Malati de sodiu), E 337(Tartrat dublu de sodiu si potasiu), E 336(Tartrati de potasiu), E 335(Tartrat), E 334(Acid L-tartric), E 331(Citrati), E 327(Lactat de calciu), E 326(Lactat de potasiu), E 325(Lactat de sodiu), E 322(Lecitina), E 309(Delta-tocoferol), E 308(Gamma-tocoferol), E 307(Alfa-tocoferol), E 306(Tocoferoli), E 304(Palmitat de ascorbil, Stearat de ascorbil), E 302(Ascorbat de calciu), E 301(Ascorbat de sodiu), E 300(Acid ascorbic), E 297(Acid fumaric), E 296(Acid malic), E 290(Dioxid de carbon, acid carbonic), E 270(Acid lactic), E 263(Acetat de calciu), E 262(Acetat de sodiu), E 261(Acetat de potasiu), E 260(Acid acetic), E 170(Carbonat de calciu), E 163(Antocianine), E 162(Rosu sfecla, betanina), E 160d(Lycope, Rubixantina), E 160c(Extract de ardei rosu, capsantina), E 153(Carbune vegetal), E 141(Complexe de cupru ale clorofilelor si clorofilinel), E 140(Clorofile, verde natural), E 1105(Lizozim), E 1103(Invertaza), E 101(Riboflavina), E 100(Curcumina)

Categorii de aditivi alimentari
- 1. Indulcitori: substante care dau un gust dulce produselor alimentare;
- 2. Coloranti: substante care redau sau intensifica culoarea produselor alimentare;
- 3. Conservanti: substante care prelungesc durata pastrare a produselor alimentare;
- 4. Antioxidanti: protejeaza impotriva deteriorarii cauzate de oxidare;
- 5. Substantele suport: adaugate in scopuri nutritionale sau fiziologice;
- 6. Acidifianti: maresc aciditatea unui produs alimentar si/sau ii confera un gust acru;
- 7. Corectori de aciditate: modifica sau controleaza aciditatea sau alcalinitatea;
- 8. Agenti antiaglomeranti: reduc tendinta particulelor individuale de a adera una la alta;
- 9. Antispumanti: sunt substante care previn sau reduc formarea spumei;
- 10.Agenti de incarcare: cresc volumul fara a modifica valoarea energetica;
- 11. Emulsifianti: asigura un amestec omogen intre apa si grasimile alimentare;
- 12. Saruri de topire: determina distributia omogena a grasimilor si a altor componente;
- 13. Agenti de intarire: refac sau mentin tesuturile fructelor sau legumelor;
- 14. Potentatori de aroma: amelioreaza gustul si/sau mirosul existent;
- 15. Agenti de spumare: fac posibila formarea unei dispersii omogene a fazei gazoase;
- 16. Agenti gelatinizanti: dau textura unui produs alimentar prin formarea unui gel;
- 17. Agenti de glazurare: confera un aspect lucios sau actioneaza ca un strat protector;
- 18. Agenti de umezire: impiedica uscarea produselor alimentare;
- 19. Amidonul modificat: obtinut prin tratamente chimice din amidon comestibil;
- 20. Gaze de ambalare: sunt gazele introduse intr-un container inaintea, in timpul sau dupa plasarea unui produs alimentar in container;
- 21. Agenti de propulsare: sunt gazele care scot un produs alimentar dintr-un container;
- 22. Agenti de afanare: elibereaza gaz, marind astfel volumul aluatului sau al cocii;
- 23. Agenti de sechestrare: formeaza complecsi chimici cu ionii metalici;
- 24. Stabilizatori: mentin starea fizico-chimica a produsului alimentar;
- 25. Agenti de ingrosare: cresc vascozitatea unui produs alimentar;
- 26. Agenti de tratare a fainii: se adauga pentru a imbunatati calitatile panificabile.