E 141 - Complexe de cupru ale clorofilelor si clorofilinel

Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
Exemple: E 123, E 131, E 124 ...
E 959(Neohesperidina dihidrocalcon DC),  E 957(Taumatina),  E 941(Azot),  E 939(Heliu),  E 938(Argon),  E 920(L-cisteina),  E 903(Ceara Carnauba),  E 902(Ceara de Candelilla),  E 901(Ceara de albine),  E 640(Glicina si sarea de sodiu),  E 570(Acizi grasi),  E 558(Bentonita),  E 553a(Silicat si trisilicat de magneziu),  E 552(Silicat de calciu),  E 529(Oxid de calciu, var),  E 526(Hidroxid de calciu, var stins),  E 511(Clorura de magneziu),  E 509(Clorura de calciu),  E 508(Clorura de potasiu),  E 507(Acid clorhidric),  E 504(Carbonati de magneziu),  E 503(Carbonati de amoniu),  E 501(Carbonati de potasiu),  E 500(Carbonati de sodiu),  E 482(Stearoil-2-lactilat de calciu),  E 481(Stearoil-2-lactilat de sodiu),  E 472(Esteri),  E 471(Mono- si digliceride ale acizilor grasi),  E 469(Carboximetil celuloza hidrolizata enzimatic),  E 460(Celuloza),  E 459(Beta-ciclodextrina),  E 440(Pectine),  E 422(Glicerina),  E 414(Guma de acacia, Guma arabica),  E 352(Malati de calciu),  E 351(Malat de potasiu),  E 350(Malati de sodiu),  E 337(Tartrat dublu de sodiu si potasiu),  E 336(Tartrati de potasiu),  E 335(Tartrat),  E 334(Acid L-tartric),  E 331(Citrati),  E 327(Lactat de calciu),  E 326(Lactat de potasiu),  E 325(Lactat de sodiu),  E 322(Lecitina),  E 309(Delta-tocoferol),  E 308(Gamma-tocoferol),  E 307(Alfa-tocoferol),  E 306(Tocoferoli),  E 304(Palmitat de ascorbil, Stearat de ascorbil),  E 302(Ascorbat de calciu),  E 301(Ascorbat de sodiu),  E 300(Acid ascorbic),  E 297(Acid fumaric),  E 296(Acid malic),  E 290(Dioxid de carbon, acid carbonic),  E 270(Acid lactic),  E 263(Acetat de calciu),  E 262(Acetat de sodiu),  E 261(Acetat de potasiu),  E 260(Acid acetic),  E 170(Carbonat de calciu),  E 163(Antocianine),  E 162(Rosu sfecla, betanina),  E 160d(Lycope, Rubixantina),  E 160c(Extract de ardei rosu, capsantina),  E 153(Carbune vegetal),  E 141(Complexe de cupru ale clorofilelor si clorofilinel),  E 140(Clorofile, verde natural),  E 1105(Lizozim),  E 1103(Invertaza),  E 101(Riboflavina),  E 100(Curcumina)
Atentie Atentie. Daca ai gasit un produs care nu respecta normele UE, pastreaza produsul cu bonul de cumparare si adreseaza-te Autoritatii Nationale Sanitar - Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), str. Negustori nr. 1B, sector 2, Bucuresti, cod postal 023951; Telefon: 021-3157875; Telverde: 0800.826.787 E-mail: office@ansv.ro

Categorii de aditivi alimentari

  • 1. Indulcitori: substante care dau un gust dulce produselor alimentare;
  • 2. Coloranti: substante care redau sau intensifica culoarea produselor alimentare;
  • 3. Conservanti: substante care prelungesc durata pastrare a produselor alimentare;
  • 4. Antioxidanti: protejeaza impotriva deteriorarii cauzate de oxidare;
  • 5. Substantele suport: adaugate in scopuri nutritionale sau fiziologice;
  • 6. Acidifianti: maresc aciditatea unui produs alimentar si/sau ii confera un gust acru;
  • 7. Corectori de aciditate: modifica sau controleaza aciditatea sau alcalinitatea;
  • 8. Agenti antiaglomeranti: reduc tendinta particulelor individuale de a adera una la alta;
  • 9. Antispumanti: sunt substante care previn sau reduc formarea spumei;
  • 10.Agenti de incarcare: cresc volumul fara a modifica valoarea energetica;
  • 11. Emulsifianti: asigura un amestec omogen intre apa si grasimile alimentare;
  • 12. Saruri de topire: determina distributia omogena a grasimilor si a altor componente;
  • 13. Agenti de intarire: refac sau mentin tesuturile fructelor sau legumelor;
  • 14. Potentatori de aroma: amelioreaza gustul si/sau mirosul existent;
  • 15. Agenti de spumare: fac posibila formarea unei dispersii omogene a fazei gazoase;
  • 16. Agenti gelatinizanti: dau textura unui produs alimentar prin formarea unui gel;
  • 17. Agenti de glazurare: confera un aspect lucios sau actioneaza ca un strat protector;
  • 18. Agenti de umezire: impiedica uscarea produselor alimentare;
  • 19. Amidonul modificat: obtinut prin tratamente chimice din amidon comestibil;
  • 20. Gaze de ambalare: sunt gazele introduse intr-un container inaintea, in timpul sau dupa plasarea unui produs alimentar in container;
  • 21. Agenti de propulsare: sunt gazele care scot un produs alimentar dintr-un container;
  • 22. Agenti de afanare: elibereaza gaz, marind astfel volumul aluatului sau al cocii;
  • 23. Agenti de sechestrare: formeaza complecsi chimici cu ionii metalici;
  • 24. Stabilizatori: mentin starea fizico-chimica a produsului alimentar;
  • 25. Agenti de ingrosare: cresc vascozitatea unui produs alimentar;
  • 26. Agenti de tratare a fainii: se adauga pentru a imbunatati calitatile panificabile.
;