Untul de cacao: beneficii și rețete vegane

Untul de cacao îți oferă beneficii similare cu pătrățelele de ciocolată neagră, iar dacă îl alegi drept ingredient vei putea savura aroma specială chiar dacă eviți lactatele. Află ce beneficii are pentru sănătate.
Cu un punct ridicat de ardere, untul de cacao poate fi utlizat cu succes în aproape orice rețetă, fără să-ți faci griji că ar putea dezvolta compuși nocivi pentru organism.

 
Iată care sunt principalele avantaje ale consumului de unt de cacao:

 
1. Protecția inimii

Cercetătorii au ajuns la concluzia că grăsimile din surse vegetale sunt utile pentru reducerea riscului de afecțiuni cardiovasculare. Untul de cacao conține compuși polifenolici care reduc inflamațiile și previn întărirea arterelor. Din acest motiv poate fi integrat cu succes în cadrul unei diete antiinflamatoare, în special în meniul pentru artrita reumatoidă. De asemenea, accelerează metabolizarea grăsimilor și previne atacul de cord. Nu ezita să-l folosești cât mai des la rețetele tale favorite.

 
2. Îngrijirea de excepție a pielii

Compoziția de acizi grași plus antioxidanți oferită de untul de cacao poate reduce în mod eficient inflamarea pielii. Untul de cacao poate fi aplicat pe tenul afectat de eczemă, psoriazis, rozacee sau alte iritații pentru a readuce starea de confort și a proteja pielea împotriva factorilor iritanți sau alergeni.
De asemenea, poți consuma unt de cacao pentru a fortifica pielea din interior în timp ce savurezi un gust special.

 
3. Mai multă energie și o imunitate puternică

Polifenolii pe care îi conține untul de cacao acționează similar cu antioxidanții, impulsionând sistemul imunitar. De asemenea, stopează mutațiile la nivel celular și deteriorarea ADN-ului, prevenind astfel bolile autoimune, sindromul oboselii cronice, afecțiunile cardiovasculare și cancerul.

 
4. Vindecarea aftelor bucale

Datorită proprietăților calmante și emoliente untul de cacao facilitează vindecarea aftelor și reduce disconfortul resimțit.

 
Cum să folosești untul de cacao în stil vegan

 
Ai la dispoziție mai multe variante cum ar fi:

 
1. O cafea specială

Adaugă unt de cacao la o ceașcă de cafea decafeinizată, lasă-l 3 minute și vei vedea cum face o spumă apetisantă și consistentă. Vei putea obține toate beneficiile cafelei fără să trebuiască să te resemnezi cu agitația provocată de cafeină.
În plus, vei obține și o doză de acizi grași de tip Omega-3, Omega-6, vitamina E și vitamina K.

 
2. Cu pâine prăjită

Te-ai obișnuit să mănânci felii crocante cu unt la micul dejun? Este momentul să înlocuiești untul simplu cu cel din cacao și vei vedea că temperatura mai ridicată a pâinii va intensifica aroma de ciocolată.

 
3. Cu fructe, pentru o gustare consistentă

Ai decis să mănânci fructe între mese pentru a reduce kilogramele acumulate dar nu ți se par suficient de consistente? Soluția este foarte simplă. Taie felii de banană sau măr, unge-le cu unt de cacao și nu-ți vei mai dori să guști bomboane sau negrese.

 
4. Topping pentru clătite

O porție de clătite este un răsfăț ideal de weekend dar dacă te-ai putea bucura de un gust mai bun decât cel obișnuit? Înlocuiește siropurile de fructe sau ciocolată cu unt de cacao și vei vedea că aroma naturală este mult mai intensă și pune în valoare ingredientele clătitelor.

 
5. La smoothie-uri

Până acum foloseai untul de arahide când aveai nevoie de un smoothie care să înlocuiască prima masă a zilei? Folosește untul de cacao și vei da un gust special mixului de fructe pe care l-ai ales.

 
6. Cu fulgi de cereale sau orez

Vrei o nouă variantă de orez cu lapte care să nu includă deloc lactate? Este foarte simplu. Fierbe orez brun în apă și adaugă 2 linguri de unt de cacao la final.
Untul de cacao se potrivește de minune și cu fulgii de ovăz sau la granola. Nu va permite lipirea ingredientelor și va menține textura crocantă.

 
7. În aluaturi sau creme

Untul de cacao este ideal pentru frăgezirea aluaturilor sau pentru a adăuga consistență și savoare cremelor pentru prăjituri sau torturi.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod