Sănătate. Ce să mănânci ca să nu fii depresivă. 5 alimente bune


Verdeţurile au mai multă vitamina E decât legumele, de aceea trebuie să le consumi zilnic. Ele protejează neuronii şi previn degradarea funcţiilor mentale
O nouă cercetare vine să întărească legătura puternică dintre alimentele pe care le consumăm şi starea noastră psihică. Studiul a arătat clar că o dietă săracă în produse procesate şi bogată în fructe, legume, leguminoase, peşte şi oleaginoase scade semnificativ riscul de a suferi de depresie.

Au fost implicaţi peste 15.000 de participanţi la studiu care nu au avut niciodată un episod depresiv, iar după zece ani în care unii şi-au schimbat dieta s-a constatat că peste 1500 dintre ei au fost diagnosticaţi cu depresie şi trataţi cu medicamente antidepresive. Concluzia cercetătorilor a fost aceea că persoanele care au urmat o dietă sănătoasă au prezentat un risc mult diminuat de a face depresie.

Iată ce alimente nu trebuie să-ţi lipsească din dietă:


1.
Verdeţurile


Două studii mari realizate de-a lungul timpului scot la iveală clar faptul că un consum ridicat de verdeţuri şi legume proaspete împiedică degradarea creierului şi-l apără de probleme grave. Este important să consumi zilnic verdeţuri, deoarece acestea au un conţinut mult mai ridicat de vitamina E decât legumele, iar acesta este un nutrient esenţial care protejează neuronii. Foloseşte tot timpul uleiul de măsline extravirgin în salatele de verdeţuri, deoarece grăsimile sănătoase favorizează o absorbţie mai bună a vitaminei E.


2.
Fructe de pădure


Dacă îţi place să mănânci iaurt simplu cu câteva fructe la alegere este mai bine să optezi pentru căpşuni sau afine. Acestea protejează creierul de îmbătrânirea prematură.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;