Modalități de ars calorii pentru leneși

Există câteva activități care pot fi considerate modalități de ars calorii pentru leneși. Acestea sunt aprobate de către specialiști și te vor ajuta să scapi de câteva calorii fără să transpiri. Curios? Iată despre ce este vorba!

Ce moduri de ars calorii există pentru leneși?


1. Somnul


Poate că cel mai simplu mod de a arde calorii în fiecare zi necesită cea mai mică cantitate de energie. Este vorba despre somn, o activitate căreia fiecare persoană ar trebui să îi dedice cel puțin șapte ore pe zi. Somnul îți ajută organismul să funcționeze mai bine. În plus, cercetătorii au demonstrat că persoanele care dorm mai puțin de șase ore pe zi au rate metabolice mai scăzute, riscuri mai mari de a dezvolta boli cronice și rate mai mari de creștere în greutate. 

2. Creșterea cantității de proteine pe parcursul zilei


Ai vrea să arzi calorii mâncând burgeri? Organismul uman trebuie să lucreze puțin mai mult pentru a digera proteinele decât carbohidrații și grăsimea. Este vorba despre efectul termic al alimentelor.
Acest lucru înseamnă că arzi câteva calorii în plus cu gustări și mese mai bogate în proteine. Poți schimba dieta prin reducerea aportului de grăsimi adăugate și carbohidrați simpli, precum și prin creșterea aportului de alimente bogate în proteine, cum ar fi ouăle, quinoa, lintea și migdalele. 

3. Mergi pe jos mai des


Atunci când stai mai departe de centru, este ușor să sari în mașină pentru fiecare întâlnire sau cumpărătură pe care o ai de făcut. Dar atunci când stai 10-15 minute în spatele volanului arzi mai puține calorii decât atunci când mergi. Este recomandat să mergi pe jos în fiecare zi și îți poți face un obicei din a merge cel puțin o zi pe săptămână pe jos până la magazin și din a transporta tot pe jos produsele alimentare.

4. Ridică pernele deasupra capului pe canapea


Pentru cele mai multe persoane, statul pe canapea nu mai presupune altceva. Dar poate și ar trebui.
Poți include unele mișcări, astfel încât să arzi calorii în timp ce te uiți la televizor. Este recomandat să ridici pernele de pe canapea deasupra capului de 50 de ori și, de asemenea, să te plimbi în jurul canapelei pentru a-ți stimula circulația sanguină. În timpul fiecărei pauze, ridică-te și fă trei ture în jurul canapelei. 

5. Redu timpul de antrenament


Deși poate părea contraintuitiv, mai puțin poate fi mai bine atunci când vine vorba de antrenamente. Un studiu publicat în revista Physiology a analizat dacă timpul petrecut făcând exerciții a avut un impact asupra pierderii în greutate. Se pare că participanții care au făcut mișcare pentru 30 de minute în fiecare zi timp de trei luni au pierdut aproximativ 3,5 kilograme, în timp ce persoanele care au făcut mișcare timp de 60 de minute au pierdut doar 2,7 kilograme.
Cum este posibil acest lucru? O jumătate de oră este o perioadă mai scurtă de timp, în care poți face exercițiile la o intensitate mai mare. Încearcă să menții intensitatea ridicată și volumul de antrenament relativ scăzut.

6. Spală-ți propria mașină


Bineînțeles că e mai simplu să mergi la o spălătorie auto. Dar spălarea mașinii tale nu este atât de dificilă și te ajută să arzi mai multe calorii decât ai face-o stând jos și urmărind o mașinărie care îți spală mașina. Corpul tău se va deplasa în sus și în jos, lucrând mușchii gluteali și mușchii picioarelor, ca să nu mai amintim de spatele și brațele tale. Iar dacă îți și ceruiești mașina, vei putea cu ușurință să scapi de alte 300-500 de calorii, în funcție de dimensiunea vehiculului.

7. Bea apă cu gheață


Dacă îți place apa la temperatura camerei, poate că este timpul să adaugi câteva cuburi de gheață. Consumul băuturilor reci îți forțează organismul să lucreze mai mult, prin încălzirea lichidului înainte de a putea trece în sistemul gastrointestinal. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod