Meniu de post

Meniu de post. Ce să mănânci la cină?

Poate te-ai săturat de pâine, cartofi prăjiţi şi alte semipreparate de post! Îţi recomandăm câteva mâncăruri rapide, sănătoase şi hrănitoare pentru o cină de post.
Ştii că unele alimente pe care avem tendinţa de a le consuma în exces în zilele de post pot să te îngraşe. În plus, dacă te bazezi doar pe aceleaşi ingrediente, nutrienţii pe care îi furnizezi corpului nu sunt suficienţi, de aceea trebuie să ai o alimentaţie cât mai variată şi în zilele în care nu vrei să mănânci de dulce. Iată cât de uşor poţi să mănânci sănătos şi de post, având grijă să ai un meniu variat şi care se prepară rapid:


1. Ciupercuţe la cuptor

Poţi să le umpli cu un amestec din orez, cozile de ciuperci tăiate mărunt, ceapă şi mărar proaspăt. Se lasă la cuptor 20 de minute şi se pot consuma alături de o salată de crudităţi.



2. Toast cu pastă de năut şi avocado

Optează pentru două felii de pâine integrală, prăjită şi unsă cu hummus. Năutul conţine proteine, pâinea integrală asigură fibre şi carbohidraţi, iar câteva felii de avocado aduc exact grăsimile sănătoase de care are nevoie creierul şi inima să funcţioneze bine.


3. Tocăniţă de linte roşie cu curry

Ai nevoie de: o ceapă roşie, 1 cană cu linte roşie, ulei de măsline (opţional, dar îl poţi înlocui cu bulion de casă), un morcov, 1 căţel de usturoi, sare de mare, piper negru, 1 linguriţă de curry, puţină apă şi frunze proaspete de pătrunjel. Pune uleiul sau bulionul într-o cratiţă, după care adaugă ceapa şi restul ingredientelor, lăsându-le la foc mediu, sub capac până ce lintea este fiartă.


4. Supă-cremă de mazăre

După ce căleşti puţin ceapa, un morcov şi o rădăcină de pătrunjel se adaugă mazărea congelată şi se acoperă totul cu apă. Se lasă la fiert 5 minute până când se înmoaie legumele, după care se mixează în blender şi se asezonează cu sare, piper şi ulei de măsline.
Poţi să serveşti supa cu sau fără crutoane.


5. Salată de quinoa cu fasole boabe şi avocado

Quinoa se pune la fiert cu o cană de apă, zeamă de lămâie, sare, piper şi ierburi (busuioc, oregano, cimbru). Se la lasă la fiert sub capac, la foc mic aproximativ 10 minute. După ce s-a răcit quinoa se amestecă avocado, roşioare, castravete, porumb din conservă, frunze de pătrunjel sau orice alte ingrediente preferate. Se stropeşte cu zeamă de lămâie şi ulei de măsline, obţinând astfel o salată hrănitoare şi săţioasă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod