Meniu de post

Meniu de post. 5 idei pentru un mic dejun rapid

Zilele de post pot să fie o adevărată provocare dacă eşti obişnuită să-ţi începi ziua cu lactate, mezeluri sau ouă. Descoperă câteva idei pentru un mic dejun rapid!
Dacă nu vrei să mănânci de dulce şi ai rămas în pană de idei pentru micul dejun îţi oferim câteva sugestii ca să prepari rapid un mic dejun de post. Astfel vei putea să diversifici alimentele de la micul dejun, oferind corpului nutrienţi esenţiali de care are nevoie.


5 idei pentru un mic dejun rapid şi de post


1. Toast cu unt de arahide


Untul de arahide este o sursă importantă de proteine, fiind o variantă potrivită pentru un mic dejun de post. În plus, pooţi să faci foarte rapid mai multe combinaţii, în funcţie de gusturile tale.
Fulgii de cocos copţi, zmeura pisată cu furculiţa, feliile de măr cu scorţişoară, rondelele de banane, feliile de avocado sunt câteva dintre opţiunile pe care le ai pentru a diversifica meniul în fiecare dimineaţă.

 

 

 

2. Burrito cu tofu, boabe de fasole şi salată
Mic dejun de post


O lipie pe care să o umpli rapid cu o mulţime de ingrediente de post poate să fie foarte potrivită pentru persoanele care preferă un mic dejun copios şi fără zahăr. Căleşte într-o tigaie puţin tofu fărâmiţat, alături de o ceapă mică, ardei roşu şi 2 ciuperci, lăsându-le câteva minute până când se înmoaie legumele.

Condimentează după propriul gust şi pune amestecul într-o lipie. Completează cu fasole boabe din conservă, salată verde, avocado şi puţin hummus (pastă de năut), rulează lipia şi ai obţinut un burrito delicios şi săţios.

Foto: http://runningonrealfood.com

 

3. Salată cu năut, măsline, roşii şi pătrunjel
Mic dejun de post


Poţi să foloseşti o conservă de năut pe care să o scurgi de apă şi să prepari o salată delicioasă. Năutul merge de minune cu foarte puţină ceapă roşie, măsline kalamata, pătrunjel, ardei şi roşii cherry.

Stropeşte salata cu puţină zeamă de lămâie şi ulei de măsline şi vei obţine o salată hrănitoare pentru un mic dejun de post.

Foto: http://www.kalynskitchen.com

 

4. Pâine prăjită cu avocado şi castraveţi
Mic dejun de post


Prăjeşte rapid o felie de pâine integrală pe care să o ungi cu pastă de avocado (avocado pisat cu furculiţa şi amestecat cu sare, piper şi zeamă de lămâie). Ea merge de minune cu felii de castravete şi frunze proaspete de busuioc.

Foto: http://www.giverecipe.com

 

5. Pâine prăjită cu hummus şi pastă de măsline kalamata (tapenadă)
Mic dejun de post


Hummusul sau pasta de năut este un ingredient care nu trebuie să-ţi lipsească din frigider atunci când ţi-ai propus să ţii post. Este o pastă pe care o poţi combina foarte uşor cu avocado, pastă de măsline, ciuperci trase la tigaie, boabe de fasole sau legume crude.

Năutul are un conţinut ridicat de fibre, proteine şi conferă saţietate. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod