Cum să prepari limonadă cu lavandă care te ajută să scapi de anxietate și durerile de cap

Durerile de cap sunt foarte frecvente și aproape fiecare persoană suferă de anumite tipuri de durere de cap din când în când. De asemenea, anxietatea este o problemă comună a sănătății mintale.
Aceste probleme sunt tratate cu diferite medicamente, dar acestea nu reușesc să obțină un rezultat pozitiv întotdeauna și produc numeroase efecte secundare adverse. Însă un pahar de limonadă cu lavandă este una dintre cele mai delicioase modalități naturale de a trata anxietatea și durerile de cap. Iată cum o poți face și tu în propria bucătărie!

Rețeta perfectă de limonadă cu lavandă


Ingrediente

- 1/4 cană cu lavandă uscată sau 1 picătură de ulei esențial de lavandă
- 6 lămâi rase
- 1 cană cu miere
- 5 căni cu apă
- crenguțe de lavandă

Mod de preparare

Într-o oală, se fierbe jumătate din cantitatea de apă, după care se închide focul. Se adaugă mierea și lavanda uscată.
Se lasă compoziția să stea pentru 20 de minute, strecoar-o și toarn-o într-un recipient mai mare. Apoi, adaugă zeama de la lămâi, restul apei și amestecă bine compoziția. Poți păstra limonada la frigider.

Dacă îți aromezi limonada cu lavandă, te vei bucura de proprietățile sale medicinale și de aroma sa plăcută, care îți relaxează simțurile. Structura chimică a lavandei este compusă din mai mult de 150 de constituenți activi. Are antifungice puternice, anfiinflamatoare, antibacteriene, antidepresive, antiseptice, detoxifiante, analgezice, antimicrobiene, antispastice, hipotensive și sedative.
Un studiu efectuat în Florida a arătat că uleiul de lavandă ameliorează anxietatea și frecvențele pulsului. Mai mult decât atât, aromoterapia cu lavandă poate diminua stresul preoperator și poate fi chiar mai calmantă decât un masaj. Uleiul esențial de lavandă te poate ajuta dacă suferi de insomnie, dureri în timpul travaliului, mahmureală, congestie nazală și depresie. 

Poți folosi lavanda și în alte moduri pentru a-ți îmbunătăți starea generală de sănătate. 


1. Adaugă 2 picături de ulei de lavandă într-un ulei organic și pregătește un ulei natural care îți va relaxa mintea, va ține insectele departe, te va ajuta să dormi mai bine și îți va hidrata pielea.

2.
Adaugă 5-6 picături de ulei esențial de lavandă în cadă pentru a-ți hidrata pielea uscată.

3. Pulverizează 10-12 picături de ulei de lavandă în aer pentru a scăpa de stres într-un mod natural.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod