Cum să folosești resturile de curcan - Economie în bucătărie

Ai pregătit o friptură de curcan pentru familia ta dar nu s-a consumat toată? Află cum poți folosi resturile de curcan pentru noi rețete.
Este foarte dificil să pregătești exact cantitatea de friptură necesară, astfel încât să nu rămână deloc în frigider după aceea. De multe ori poți prevedea sosirea unor invitați sau pur și simplu vrei să te asiguri că este suficient pentru toată lumea, iar bucățile rămase după aceea în frigider te fac să te gândești că ai irosit carnea. Din fericire există multe variante de rețete la care le poți folosi. În loc să te stresezi cu aproximarea cantității optime de friptură, acceptă că probabil vor rămâne bucăți neconsumate și gândește-te din timp cum să le folosești. Resturile de curcan sunt la fel de aromate ca și friptura inițială, așa că preparatele în care le vei integra vor avea un gust aparte. În plus, eviți să mergi din nou la cumpărături pentru câteva zile, reducând cheltuielile.

 
Iată cum poți folosi creativ resturile de curcan:

 
1. Pentru o ciorbă gustoasă

Ți-e poftă de o ciorbă apetisantă, dar nu vrei să petreci timp suplimentar în bucătărie pentru a fierbe carnea de care ai nevoie? Ei bine, bucățile de curcan rămase te vor ajută să o pregătești rapid și vor fi mult mai aromate decât carnea fiartă. În plus, conținutul de grăsimi saturate va fi mai redus pentru că această carne a fost deja pregătită la cuptor sau pe grătar, eliminând excesul de grăsimi.
Chiar dacă ți-au rămas câteva bucăți de curcan puțin uscate se vor hidrata rapid în zeama de legume și vor transforma ciorba într-un preparat delicios, fără niciun efort suplimentar din partea ta. Servește cu tarhon și pătrunjel proaspăt.

 
2. Pentru paste în stil italienesc

Ai ales deja rețeta de paste dar nu știi ce carne să folosești? Bucățile de curcan tăiate cubulețe sunt ingredientul ideal pentru a pregăti paste rapid. Nu găti pastele prea mult pentru că vor deveni moi și se pot rupe. Pastele al dente au o textură mai plăcută și un indice glicemic mai scăzut. Combină carnea și pastele cu un sos pregătit de tine, din bulion de roșii, brânză de capră rasă, oregano, măghiran și ulei de măsline extravirgin.

 
3. Pentru un pilaf aromat

Vrei să faci un pilaf dar te-ai plictisit să-l combini numai cu legume? Adaugă fâșii de carne de curcan și va deveni mult mai apetisant. Alege orezul sălbatic sau pe cel integral pentru a obține un pilaf mai consistent, precum și felii de morcov și țelină.
Carnea de curcan schimbă total gustul și te ajută să gătești o masă ușoară, cu un conținut redus de calorii.

 
4. Pentru salate care te mențin în formă

Ai decis să ai o alimentație sănătoasă și vrei să-ți remodelezi silueta rapid? Carnea de curcan rămasă în frigider poate fi aliatul tău. Are puține calorii și multe proteine, astfel încât va reduce poftele și te va ajuta să eviți mai ușor prăjiturile, bomboanele, chips-urile sau gogoșile. Combină carnea tăiată cubulețe cu semințe de rodie, ardei gras, cubulețe de vânătă coaptă, oțet balsamic și ulei de măsline extravirgin pentru a obține o salată delicioasă, potrivită atât pentru ora prânzului, cât și pentru masa de seară. Te va ajuta să reduci aspectul inestetic al celulitei și să ai un tonus excelent.

 
5. Pentru o pizza mai sănătoasă

Adori pizza dar o eviți de multe ori din cauza excesului de grăsimi și calorii? Ei bine, curcanul este ingredientul ideal care te ajută să uiți de salamul de la pizza. Pregătește chiar tu o pizza sănătoasă, cu un blat din făină integrală și un topping format din măsline negre, ardei gras, ceapă, usturoi verde, oregano, cubulețe de friptură de curcan și pastă din roșii coapte.

 
6. Pentru plăcinte la ocazii speciale

Se apropie o ocazie specială și vrei să-ți răsfeți familia cu o rețetă deosebită? Poți prepara o umplutură diferită pentru plăcintă, din bucăți de curcan, merișoare confiate și felii de măr. Cu siguranță vei dori să o savurezi din nou.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod