Ce este glutationul și de ce ai nevoie de el?

Dacă te interesează ce suplimente poți încerca, pentru a-ți ajuta organismul să funcționeze mai bine, există diverse informații care te pot ajuta să îți dai seama ce este benefic pentru organismul tău.
Însă ce este glutationul și de ce ai nevoie de acesta?

Ce este glutationul?


Acesta este incredibil de puternic atunci când vine vorba de antioxidanți, însă nu există foarte multe detalii disponibile despre el. Iată care sunt aspectele pe care ar trebui să le știi cu privire la acest supliment și, în plus, de ce ar trebui să îl incluzi în dieta ta.

Glutationul este un antioxidant produs în mod natural de ficat. De asemenea, se regăsește și în fructe, legume și diferite tipuri de carne. Acesta se consideră a fi cel mai important antioxidant și este esențial pentru starea generală de sănătate.
Însă este și o substanță destul de vulnerabilă, deoarece poluarea și chiar și dieta săracă pot reduce nivelul de glutation din organism.

Cum sprijină glutationul starea generală de sănătate?


Atunci când este administrat sub formă orală, ca supliment alimentar, glutationul poate consolida sistemul imunitar, prin stimularea producției de celule albe din sânge. De asemenea, se crede că ajută la procesul de detoxifiere a organismului. Administrarea glutationului poate ajuta organismul să mențină nivelul optim de glutation și să lupte împotriva stresului oxidativ, îmbunătățind astfel sănătatea organismului.

Cum funcționează acest supliment?


Încearcă să te gândești la glutation ca la o bucată lipicioasă de bandă. Acesta este compus din sulf, ceea ce înseamnă că îi dă abilitatea de a capta radicalii liberi.
Datorită faptului că acești radicali liberi sunt legați de glutation, ei pot trece prin ficat, spre deosebire de situația în care erau absorbiți de ficat, în lipsa glutationului. Există numeroase studii clinice care sugerează beneficiile percepute ale glutationului. Printre acestea se numără consolidarea sistemului imunitar și creșterea performanței sportive. 

Unele persoane iau glutation pe cale orală, pentru tratarea cataractei și glaucomului, prevenirea îmbătrânirii, tratarea sau prevenirea alcoolismului, astmului, cancerului, bolilor de inimă (ateroscleroză sau nivelul ridicat al colesterolului), hepatitei, bolilor hepatice, bolilor care slăbesc sistemul imunitar, pierderile de memorie, Alzheimerului, osteoartritei și bolii Parkinson.
Glutationul este, de asemenea, utilizat pentru întreținerea sistemului imunitar și combaterii otrăvirii cauzate de metale și droguri.

Există și cazuri în care glutationul este inspirat (inhalat), pentru tratarea bolilor pulmonare, inclusiv fibroza pulmonară idiopatică, fibroza chistică și bolile pulmonare în cazul persoanelor care suferă de HIV. 

Glutationul poate fi administrat și sub formă de injecție în mușchi, pentru prevenirea efectelor secundare ale tratamentului pentru cancer.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod