Ce beneficii are brânza pentru frumusețe și sănătate?

Există atât de multe sortimente de brânză încât nu ai cum să nu găsești unul pe placul tău. Vestea bună este că brânza nu are doar un gust special, ci te va proteja împotriva îmbolnăvirilor, în timp ce-ți evidențiază frumusețea.
Credeai că brânza este un ingredient depășit și că trebuie să te orientezi spre alte variante exotice pentru a-ți proteja organismul? Ei bine, este o gustare la fel de utilă și în prezent și nu ai niciun motiv să o ocolești. Indiferent dacă preferi brânza de capră, Ricotta, cu mucegai, Cheddar, Brie sau orice altă variantă precis vei fi surprinsă când vei vedea lista lungă de beneficii ale acestui produs ușor de găsit la orice supermarket. Brânza este o sursă foarte bună de proteine, vitamina A, riboflavină, calciu, fosfor, zinc și vitamina B12.

 
Iată ce avantaje vei obține dacă o consumi de 2-3 ori pe zi:

 
1. Prevenirea cariilor

Calciul este un mineral esențial pentru o dantură sănătoasă. Brânza conține o doză importantă din acest mineral și are mai puțină lactoză sau chiar deloc, reducând riscurile pentru dinți.
În cadrul studiilor realizate s-a constatat că brânza cu mucegai, cea Brie, Gouda, Cheddar și parmezanul consumate la finalul unei mese reduc semnificativ frecvența de apariție a cariilor dentare.

 
2. Reducerea riscului de cancer

Brânza conține acid linolenic conjugat, cu un rol de bază împotriva proliferării celulelor maligne. De asemenea, conținutul ridicat de vitamine din complexul B menține funcționarea optimă a întregului organism și previne modificarea ADN-ului care precedă apariția cancerului.

 
3. Favorizarea unei greutăți ideale

Conținutul de proteine, calciu, vitamine și minerale din brânză asigură reconturara siluetei fără înfometare sau urmarea unor diete drastice. Este foarte util să consumi brânză pentru a elimina celulita inestetică și a scăpa de centimetrii în plus fără să reduci foarte mult totalul de calorii la nivel de zi.

 
4. Fortificarea oaselor

Datorită combinației benefice de calciu și vitamine din complexul B brânza fortifică oasele copiilor, persoanelor de vârste înaintate, femeilor însărcinate sau ale mamelor care alăptează. Vitaminele din complexul B absorb și distribuie calciul uniform în tot organismul.

 
5. Prevenirea osteoporozei

Această afecțiune este asociată cu deficitul de calciu, iar brânza reprezintă o soluție naturală pentru a preveni osteoporoza. În plus, conținutul ridicat de proteine și vitamine poate susține inclusiv tratarea acestei afecțiuni.

 
6. Reglarea tensiunii arteriale

Excesul de sodiu și colesterol pot cauza creșterea tensiunii arteriale. Dacă alegi o variantă de brânză cu un conținut redus de sodiu vei putea preveni hipertensiunea arterială și afecțiunile cardiovasculare.
Vitaminele din complexul B contribuie decisiv la reglarea tensiunii și prevenirea puseurilor de tensiune.

 
7. O sarcină fără probleme

Brânza este un aliment ideal și în timpul celor 9 luni de sarcină. Calciul din brânză este foarte util pentru femeile însărcinate, favorizează o naștere fără probleme și stimulează alăptarea după aceea.

 
8. Diminuarea sindromului premenstrual

În cadrul studiilor realizate s-a constatat că brânza reduce gravitatea sindromului premenstrual, în special modificările stării de dispoziție și bufeurile.

 
9. Prevenirea ridurilor

Tenul tău are un aspect tern și ți se pare că semnele oboselii devin tot mai evidente? Include brânza în meniul tău chiar de azi și vei vedea că pielea ta va deveni din nou strălucitoare, catifelată, iar ridurile se vor diminua și nu îți vor mai apărea linii de deshidratare.

 
10. Prevenirea migrenelor

Datorită calciului din componența ei brânza este un remediu rapid pentru migrene. Va reduce durerea resimțită, iar migrenele vor apărea din ce în ce mai rar dacă vei consuma cel puțin 2 porții de brânză pe zi.

 
11. Eliminarea insomniei

Potrivit specialiștilor, brânza este alimentul ideal pentru un somn liniștit și odihnitor. Conține triptofan, aminoacidul care diminuează stresul și favorizează adormirea rapidă.
Vei vedea că îți va fi mai ușor să-ți eliberezi mintea aproape de ora de culcare și te vei trezi mai rar noaptea.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod