Cafeaua nu este cea mai bună băutură pentru persoanele introvertite

Să spunem că mergi către o întâlnire importantă și simți nevoia să bei ceva, iar cafeaua este băutura ta preferată. Dar înainte de a încerca această băutură amară, ar trebui să știi că s-ar putea să nu îți facă bine.
Dacă ești o persoană introvertită, cafeaua s-ar putea să îți facă mai mult rău decât bine. Anumite teorii și chiar unele cercetări arată că persoanele introvertite reacționează diferit la aceeași cantitate de cafeină față de persoanele extrovertite. Însă cât de nocivă este cafeaua pentru persoanele introvertite? Și ar trebui sau nu să renunțe la aceasta?

De ce nu este cafeaua recomandată persoanelor introvertite?


Experții au sugerat faptul că persoanele introvertite deja sunt conectate puțin diferit. Iar discuția cu privire la faptul că această băutură este bună sau nocivă este neplăcută și contextuală.
În timp ce o cană de cafea se poate dovedi adesea utilă pentru persoanele extrovertite și le poate ajuta pe acestea să fie mai eficiente în munca lor, nu poate fi spus același lucru și despre persoanele introvertite.

Această teorie s-a bazat pe alte teorii și cercetări realizate în trecut. Oamenii de știință au explicat că persoanele introvertite și cele extrovertite diferă nu doar prin comportamentul loc, ci și prin nivelul de excitare neocortică din creier. Persoanele introvertite se află deja la un nivel optim și sunt mai atente și mai receptive la mediul înconjurător.
Pe de altă parte, oamenii extrovertiți se simt mai bine cu ajutorul cafeinei în organismul lor. 

În cazul în care o persoană introvertită bea o cafea sau două căni fix înainte de o întâlnire care pune multă presiune pe ea, ar putea avea parte de un rezultat dezastruos. Cofeina nu doar că o suprastimulează, ci o face și anxioasă, nervoasă și incapabilă să se concentreze la ceea ce ar trebui în cadrul întâlnirii. Cofeina ar putea reduce eficiența unei persoane introvertite mai degrabă decât să o crească. 

Care este vestea proastă pentru persoanele introvertite care iubesc cafeaua?


Înseamnă că persoanele introvertite ar trebui să renunțe la cafea, chiar dacă o iubesc? Nu chiar. Persoanele introvertite ar trebui pur și simplu să își aleagă momentul perfect pentru a bea o cană cu cafea.
Poate atunci când se relaxează sau termină o întâlnire importantă. Este important să nu bea când au ceva important de făcut, care le solicită atenția. Cu alte cuvinte, consumul de cafea în cazul persoanelor introvertite ar trebui să aibă loc într-un moment mai liniștit.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod