Apa cu lămâie băută înainte de culcare: beneficii și efecte secundare

Există impresia că nu este bine să bei apă cu lămâie înainte să te culci, dar această băutură te poate ajuta să dormi mai bine și îți reglează digestia. Descoperă dacă este benefic să o consumi seara.
Apa cu lămâie consumată seara nu este atât de periculoasă cum se crede de obicei, ci poate chiar să-ți aducă multe avantaje. Dacă o consumi înainte să te odihnești îți va detoxifia organismul peste noapte, furnizând nutrienți esențiali pentru ca tu să te scoli plină de energie a doua zi.

 Nu conține grăsimi saturate sau colesterol, are foarte puțin sodiu și este o sursă bună de acid folic și potasiu.
Apa cu lămâie îți asigură vitaminele și mineralele care mențin funcționarea optimă a organismului și este mult mai simplu să amesteci sucul cu apă decât să încerci să-l bei simplu.

 
Iată care sunt principalele avantaje dacă bei apă cu lămâie înainte de culcare:

 
1. Un somn mai profund

Această băutură echilibrează nutrienții din organism, refăcând eventualele carențe. În acest mod va stabiliza nivelul hormonilor, favorizează energia a doua zi, repară țesutul muscular, elimină inflamațiile din zona articulațiilor, te ajută să te relaxezi și să te trezești plină de optimism.
Pe termen lung aceste efecte vor favoriza un somn profund și multă energie pentru noua zi de îndată ce te scoli.

 
2. Apa cu lămâie băută înainte de culcare: Arderea mai rapidă a caloriilor

Poate te gândeai că este reconfortant să bei apă caldă cu lămâie înainte de culcare, dar există experți care sugerează că varianta rece favorizează arderea mai rapidă a caloriilor și eliminarea țesutului adipos. În momentul în care savurezi această băutură rece corpul va trebui să depună un efort suplimentar pentru a-și menține temperatura, iar metabolismul va fi impulsionat. Problema este că temperatura foarte rece a băuturii ar putea afecta digestia, așa că este mai bine să alegi apă caldă cu lămâie pentru că studiile au relevat că funcționează la fel de bine pentru a-ți recontura silueta.

 
3. Stimularea sistemului imunitar

Consumul de apă cu lămâie seara asigură o doză importantă de vitamine și minerale. Vitamina C este un antioxidant foarte puternic, care previne îmbolnăvirile, dă un aspect luminos tenului și reduce gravitatea afecțiunilor dermatologice.
Această vitamină stimulează sistemul imunitar prin neutralizarea acidului nucleic din orice virus care se află în organism. Antioxidantul luptă împotriva bacteriilor până când sunt neutralizate și nu mai reprezintă un pericol pentru sănătate. De asemenea, vitamina C favorizează producția de globule albe, care sunt esențiale pentru menținerea funcțiilor sistemului imunitar.

 
4. Menținerea unui nivel optim de hidratare

Având în vedere că o proporție ridicată a corpului este reprezentată de apă, hidratarea este foarte importantă de-a lungul zilei. În timp ce dormi organismul nu funcționează la fel de intens și nici nu vei elimina lichidele la fel de rapid precum în timpul zilei. Consumul de apă cu lămâie seara va reface lichidele pierdute începând de dimineața și previne uscarea pielii, care se poate manifesta când te scoli a doua zi.
Dacă organismul este hidratat așa cum trebuie circulația sângelui se va normaliza, iar mușchii vor funcționa mult mai eficient.

 
5. Apa cu lămâie băută înainte de culcare: Ameliorarea stării de spirit

Ionii negativi din apa cu lămâie îți cresc nivelul de energie și te ajută să fii mai optimistă. Această băutură oxigenează întreg corpul, așa că data viitoare când te simți tristă, supărată, îngrijorată sau descurajată bea un pahar de apă cu lămâie și îți vei da seama că lucrurile nu sunt atât de complicate precum par și că nu ai de ce să stai trează până dimineața gândindu-te la o soluție.

 
Există efecte secundare pentru apa cu lămâie băută înainte de culcare?

În general nu s-au semnalat efecte adverse grave în cazul consumului acestei băuturi înainte de culcare, dar există riscuri pentru smalțul dentar. Nu peria dinții imediat după ce ai băut apă cu lămâie, ci lasă să treacă cel puțin o oră.
De asemenea, poți bea folosind un pai pentru a minimiza contactul cu smalțul.

Acidul din apa cu lămâie ar putea cauza un ușor disconfort pentru persoanele cu stomacul sensibil, dar va dispărea în cel mult 15 minute.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod