7 alimente care detoxifică organismul mai eficient decât oțetul de mere

Te-ai obișnuit să ți se spună că oțetul de mere este cel mai bun remediu pentru eliminarea toxinelor? Există alimente care pot susține sistemul imunitar, digestiv și limfatic pentru a detoxifia organismul mai rapid. Descoperă-le și tu!
Oțetul de mere nu este soluția universală pentru a ameliora aspectul pielii și a detoxifia organismul. Ai la dispoziție multe alte alimente care te ajută să arăți mai bine în fiecare zi, favorizând evacuarea toxinelor și refacerea organismului, care devine mai puțin vulnerabil la acțiunea nocivă a virușilor, microbilor și a factorilor alergeni.

 
Iată ce alimente ar trebui să facă parte din meniul tău zilnic pentru a evita acumularea substanțelor dăunătoare:

 
1. Mărarul

„Are un efect intens de curățare asupra organismului pentru că atrage metalele grele și grăbește evacuarea lor, prevenind efectele negative. Îl poți combina cu varză crudă, ardei gras, salată verde sau îl poți adăuga la fiecare omletă pentru a obține beneficiile”, recomandă dr.
Andrew Lipman, nutriționist.

 
2. Turmericul

Acest condiment cu o nuanță intensă de galben, extrem de popular în bucătăria thailandeză și cea cu specific indian, este o sursă importantă de antioxidanți, reduce inflamațiile din organism și susține digestia, fiind esențial în cadrul unui plan de detoxifiere. „Poți prepara lapte auriu folosind turmeric, poți adăuga condimentul la diferite aluaturi, piureuri și salate ori îl poți folosi la smoothie-uri. Se potrivește foarte bine cu nucșoara, ghimbirul, scorțișoara, piperul și mierea”, spune dr. Carolyn Dean, nutriționist.

 
3. Uleiul de cocos

Pe lista de alimente care elimină toxinele din corp trebuie neapărat să adaugi și uleiul de cocos. „Acidul caprilic din componența acestui ulei are un efect antifungic, antiviral și antibacterial.
Luptă împotriva inflamațiilor și previne infecțiile localizate la nivelul intestinului. Ai la dispoziție foarte multe variante gustoase pentru a include uleiul de cocos în meniul tău. Îl poți adăuga în orice tip de aluat pentru a obține o savoare exotică, îl poți folosi la salate de legume sau fructe, poți amesteca uleiul de cocos cu restul de ingrediente pentru granola sau îl vei include în smoothie-uri”
, recomandă dr. Dean.

 
4. Pepenele verde

Îți poți imagina o gustare mai potrivită pentru zilele caniculare decât cuburile zemoase de pepene verde? Nu numai că au puține calorii, dar accelerează procesul de detoxifiere a organismului. „Pepenele verde neutralizează toxinele și menține nivelul optim de hidratare în tot corpul.
În plus, elimină radicalii liberi, reducând dramatic cantitatea de substanțe nocive din organism”
, spune dr. Lipman.

 
5. Iaurtul

Smoothie-urile sunt gustările ideale pe timp de vară, iar iaurtul cremos se află foarte des în componența acestor opțiuni aromate, cu multe vitamine și minerale. Iaurtul conține probiotice, care te protejează de toxinele din mediul înconjurător și previn acumularea substanțelor dăunătoare în organism.

 
6. Menta

Ai atras priviri curioase când ai servit diferite deserturi cu frunze de mentă? Ei bine, nu au doar un rol decorativ și un parfum irezistibil, ci și beneficii reale pentru sănătate. „Frunzele de mentă conțin o cantitate ridicată de antioxidanți, care au un efect simultan de detoxifiere și calmare a sistemului digestiv.
În plus, proprietățile antimicrobiene explică includerea frecventă a acestui ingredient în pastele de dinți sau în apele de gură”
, explică dr. Lipman.

 
7. Peștele gras

Sistemul tău limfatic reprezintă o rețea de vase de sânge și diferite glande plasate în tot corpul, iar rolul lui principal este eliminarea toxinelor. Dă-i un impuls util consumând o porție de pește gras în fiecare zi. „Sistemul limfatic poate avea un ritm încetinit odată cu înaintarea în vârstă, dar acizii grași de tip Omega-3 vor menține funcționarea lui eficientă, fortificând sistemul imunitar”, spune dr. Dean.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod