6 rețete pe bază de ceai Matcha


Precis ai auzit de beneficiile ceaiului Matcha pentru metabolism și arderea grăsimilor, dar nu trebuie mereu să-l bei pentru a obține beneficiile dorite. Poți integra ceaiul Matcha în cadrul diferitelor preparate pentru a impulsiona eliminarea kilogramelor în plus.
În afară de băuturile utile care te pot ajuta să-ți reconturezi silueta trebuie să ții cont și de ingredientele pe care trebuie să le inlcuzi în preparatele din fiecare zi, care îți pot susține eforturile de slăbire. Ceaiul Matcha poate avea un rol dublu, atât ca băutură aromată care accelerează arderea grăsimilor, cât și ca ingredient care poate fi integrat în rețetele tale preferate, maximizând efectul de eliminare a rotunjimilor instetice.

 
Iată ce rețete trebuie neapărat să încerci:

 
1. Lapte cald cu Matcha și bezele

Ingrediente:
- 1 linguriță de ceai Matcha pudră;
- 5-6 bezele;
- 250ml de lapte semidegresat;
- semințe de susan, pentru decorat.
 
Cum se prepară:
Pune ceaiul Matcha într-o cană. Adaugă puțin lapte și amestecă până când obții o pastă uniformă. Toarnă și restul de lapte încet, amestecând tot timpul. Adaugă bezelele și pune la microunde timp de 2 minute. Servește presărat cu semințe crocante de susan.

 
2. Iaurt cu Matcha la micul dejun

Ingrediente:
- 150-200ml de iaurt grecesc;
- 1 lingură de ceai Matcha pudră;
- 5-6 căpșuni proaspete, tăiate felii;
- ½ cană de nuci sau migdale, mărunțite.
 
Cum se prepară:
Pune iaurtul într-un bol. Adaugă ceaiul verde Matcha și amestecă bine. Continuă cu feliile de căpșuni și cu nucile sau migdalele mărunțite. Amestecă ingredientele și savurează.

 
3. Cafea Matcha

Ingrediente:
- 60ml de lapte condensat;
- o ceașcă de lapte semidegresat;
- 1 linguriță de ceai Matcha pudră.
 
Cum se prepară:
Amestecă laptele și ceaiul Matcha, apoi dă în clocot mixul. Toarnă și servește. Poți adăuga puțină miere sau sirop de arțar dacă simți nevoia de un gust mai dulce.

 
4. Prăjiturele sandviș cu Matcha

Ingrediente:
- 2 căni de făină integrală;
- 3 linguri de ceai Matcha pudră,
- ½ ceașcă de miere;
- 6 linguri de unt;
- ½ cană de lapte de soia;
- 1 ou;
- ½ cană de fulgi de ciocolată;
- 6 banane;
- ½ cană de apă.
 
Cum se prepară:
Amestecă untul cu oul și mierea. Într-un alt bol combină făina cu pudra de Matcha.
După aceea amestecă cele două mixuri până când obții un aluat dens, finalizând cu laptele de soia. Tapetează o tavă cu ulei de cocos și făină, întinde aluatul uniform, în strat subțire și lasă 20 de minute la foc mediu. Taie prăjiturelele, iar în paralel mixează bananele cu ajutorul unui robot de bucătărie. Servește prăjiturelele sub formă de sandviș, punând pasta de banană la mijloc.

 
5. Budincă Matcha

Ingrediente:
- ½ cană de fulgi de ovăz integral;
- 50g de rădăcină de ghimbir, tocat mărunt;
- 1 cană de lapte de cocos;
- ½ avocado copt;
- 1 cană de spanac;
- 2 linguri de ceai Matcha pudră;
- 1 cană de mango, tăiat cuburi;
- 2 linguri de unt de migdale;
- fulgi de migdale, pentru servit.
 
Cum se prepară:
Amestecă fulgii de ovăz și laptele de cocos într-un bol și lasă la înmuiat peste noapte. A doua zi mixează amestecul de ovăz, avocado, spanacul, ghimbirul, cuburile de mango, untul de migdale și ceaiul Matcha cu ajutorul unui blender până obții un amestec fin.
Savurează cu fulgi crocanți de migdale.

 
6. Batoane Matcha

Ingrediente:
- 2 căni de fulgi de ovăz integral;
- 200g de semințe de dovleac crude;
- 1 ½ cană de fulgi de orez;
- 100g de caise confiate, tocate mărunt;
- 2 linguri de ceai Matcha pudră;
- ½ cană de miere de salcâm;
- ¼ lingură de sare;
- 100g de tahini;
- 1 lingură de extract de vanilie;
- 2 linguri de ulei de cocos.
 
Cum se prepară:
Amestecă fulgii de ovăz și semințele de dovleac și rumenește-le la cuptor 15 minute. Între timp combină mierea, uleiul de cocos, tahini și esența de vanilie într-o oală, la foc mic. Într-un bol mare pune amestecul de ovăz și semințe de dovleac, continuă cu fulgii de orez, caisele confiate, sarea și pudra de Matcha. Adaugă și amestecul de sirop din oală, combină toate ingredientele apoi întinde amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dă la frigider 4-5 ore, iar după aceea taie batoanele Matcha și savurează gustul deosebit.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;