5 gustări sănătoase bogate în proteine. Nu îți sabotează dieta!

Aceste gustări țin de foame și sunt perfecte pentru a alunga oboseala care apare după-amiaza. Descoperă câteva opțiuni pe care te poți baza oricând!
Gustările te împiedică să faci excese culinare, însă doar dacă le alegi cu atenție ca să ai combinații echilibrate. Un baton de ciocolată sau un croissant nu intră în categoria gustărilor sănătoase care te ajută la slăbit. În schimb, aceste gustări echilibrate trebuie să conțină întotdeauna o sursă de proteine, deoarece acestea țin de foame și te împiedică să mănânci exagerat la următoarea masă.

Ca să faci cele mai bune alegeri, iată cinci idei de gustări sănătoase bogate în proteine:


1. Unt de arahide pe rondele din cereale expandate și banane

 
Dacă alegi un unt de arahide de calitate (trebuie să conțină doar arahide și eventual sare) și rondele din cereale cum ar fi hrișcă, mei, quinoa vei obține o gustare hrănitoare care ține de foame. Pune o linguriță de unt de arahide pe o rondea și câteva felii de banană, după care presară puțină sare și scorțișoară.


2. Humus cu legume

 
Morcovii, castraveții și țelina apio merg de minune împreună cu humusul care este bogat în proteine și conferă sațietate. Este o gustare perfectă între mesele principale. 


3. Iaurt grecesc cu fructe de pădure

 
Iaurtul grecesc are un conținut mai ridicat de proteine spre deosebire de iaurtul onișnuit. El se combină foarte bine cu fructele de pădure pentru o gustare sățioasă și gustoasă. 


4. Lipie cu brânză, fasole și roșii

 
O gustare bogată în proteine obții dacă folosești o lipie integrală umplută cu brânză, salsa și fasole roșie. Este hrănitoare și conferă sațietate.


5. Biluțe cu unt de arahide

 
Sunt o alternativă bună pentru dulciurile din comerț care nu furnizează nutrienți, numai o cantitate exagerată de zahăr. Aceste biluțe nu necesită coacere și se prepară foarte rapid amestecând: unt de arahide natural cu fulgi de ovăz, puțină miere de albine sau piure de banane și bucățele de ciocolată neagră.
Se fac formează biluțele și se lasă la frigider sau congelator ca să fie ferme. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod