15 gustări cu proteine pentru copiii alergici la nuci

Copilul tău este alergic la nuci dar vrei să te asiguri că are mese consistente? Încearcă aceste gustări cu proteine care-i vor da multă energie.
Săritul peste mese nu este sănătos, mai ales pentru copii, care au nevoie de multe vitamine pentru a se dezvolta armonios. Dacă ai aflat că este alergic la nuci trebuie să modifici meniul astfel încât să-i oferi în continuare gustări cu proteine și mulți nutrienți. 
La început poate fi mai dificil să ocolești ingredientul crocant, dar nu trebuie să cedezi mereu în favoarea chips-urilor sau a biscuiților. Există și alte alternative mult mai hrănitoare care îi vor asigura copilului necesarul de vitamine.

 
Iată ce poți folosi pentru a obține gustări cu proteine pentru copilul tău:

 
1. Humus

Îl poți servi alături de felii de morcov și castravete sau cu felii de măr, roșii cherry și chips-uri tortilla.

 
2. Brânză Babybel

Micuțele bucăți de brânză ambalate în staniol roșu sunt foarte ușor de transportat și pot fi consumate în orice moment al zilei, fiecare conținând 5g de proteine.

 
3. Felii de măr cu tahini

Asezonează tahini cu puțină sare de mare și va fi la fel de gustos ca orice variantă de unt de arahide sau de nuci. Pasta din semințe de susan este delicioasă dacă o întinzi pe felii de măr.
Poți încerca și feliile de pară sau de țelină, în funcție de preferințele copilului.

 
4. Năut crocant

Dacă celui mic nu-i place varianta cu aromă de curry, poți condimenta năutul cu ghimbir, scorțișoară, usturoi pudră sau nucșoară înainte de a-l rumeni la cuptor.

 
5. Iaurt înghețat cu fructe

Nu cumpăra un iaurt cu fructe, ci alege iaurtul grecesc simplu și adaugă cubulețe de ananas, papaya sau pere. 

 
6. Brioșe din omletă

Poți prepara un amestec foarte consistent de omletă din 6 ouă, ardei gras, tahini, felii de roșie, ceapă, friptură de vită și sare Kosher. Toarnă mixul în forme speciale de brioșe, tapetate cu hârtie de copt și vei obține brioșe delicioase pe care niciun copil nu le poate refuza. Prepară mai multe și congelează-le pentru a le putea folosi tot restul săptămânii.

 
7. Unt de semințe de floarea soarelui cu fructe confiate

Dacă celui mic îi plăcea foarte mult untul de arahide va fi încântat și de gustul variantei din semințe de floarea soarelui. Combină-l cu smochine, stafide sau curmale și vei obține o gustare foarte consistentă.

 
8. Granola cu semințe

Variază amestecul pe care îl folosești pentru granola și în loc de nuci utilizează semințele de dovleac, de in și de floarea soarelui. Granola va fi la fel de crocantă, dar nu vei avea probleme din cauza simptomelor alergice.

 
9. Bacon din tempeh

Una sau două felii de tempeh rumenite pe grătar, apoi combinate cu jumătăți de roșii cherry fac concurență chiar și baconului delicios.

 
10. Sos cu brânză feta

Lângă un sandviș sau alături de o salată de legume, un sos pe bază de brânză feta aduce un plus de proteine și un gust senzațional. Folosește brânză feta, măsline Kalamata, busuioc, măghiran, ulei de măsline și oțet balsamic pentru a obține o nouă variantă de sos pe placul celui mic.

 
11. Edamame

100g de edamame conțin 17g de proteine. Include acest ingredient cât mai des în meniul copilului pentru un plus de energie.

 
12. Ouă fierte tari

Sunt o sursă excelentă de nutrienți. Folosește diverse desene pentru a le face mai interesante pentru copil.

 
13. Chiftele din carne de curcan și legume

Se prepară rapid și pot fi utilizate la sandvișuri, salate, supe sau tocănițe. De asemenea, le poți combina cu sos de merișoare pentru un gust de sărbătoare.

 
14. Popcorn cu fulgi de drojdie nutritivă

Popcornul este apreciat de majoritatea copiilor, dar îl poți face mai sănătos adăugând fulgi de drojdie. Are un gust asemănător cu al brânzei  și 5g de proteine pentru fiecare lingură.
Adaugă puțină sare de mare, ulei de măsline și unt pentru armonizarea tuturor aromelor.

 
15. Smoothie-uri

Un smoothie pe bază de iaurt este foarte sănătos, dar dacă vrei să conțină și mai multe proteine poți folosi tofu silken. Savoarea cremoasă și gustul special vor fi apreciate de copii. O cană de smoothie va avea 12g de proteine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod