10 variante de mic dejun pornind de la iaurtul grecesc

Nu trebuie neapărat să consumi iaurtul grecesc simplu pentru a evita caloriile în exces, ci poți folosi ingrediente aromate care nu te vor face să te îngrași, dar adaugă multe vitamine și minerale chiar de la începutul zilei.
Iaurtul grecesc are un conținut util de proteine și te ajută să ții apetitul sub control, dar efectele benefice vor fi maximizate dacă îl combini cu ingredientele potrivite. Vei evita plictiseala pentru că gustul și textura variate te vor face să înțelegi că nu e nevoie decât de creativitate pentru a prepara un mic dejun consistent, cu totul altfel în fiecare zi.

 
Iată cum poți folosi iaurtul grecesc la micul dejun:

 
1. Cu fructe exotice

Combină o cană de iaurt grecesc cu 1 kiwi tăiat cubulețe, o banană tăiată felii, 3 linguri de nuci mărunțite și o lingură de fulgi de cocos neîndulciți și vei obține un mic dejun rapid și consistent, care neutralizează pofta de dulce pe parcursul zilei.

 
2. Cu granola și fructe proaspete

Poți crea un mic dejun apetisant așezând în straturi alternative iaurtul grecesc simplu, granola și felii de măr, pară sau mango. La final adaugă o lingură de sirop de arțar sau de miere pentru a intensifica aromele.

 
3. Parfait de fructe

Poți crea și un parfait pe bază de fructe, care va putea fi consumat pe drum sau la birou dacă nu ai timp să iei micul dejun acasă. Alege un borcan de sticlă cu un capac etanș și umple-l cu straturi de iaurt grecesc, felii de pară, mure și afine.
Poți prepara această rețetă simplă și cu o seară înainte, păstrând amestecul în borcan, la frigider.

 
4. Cu un bol din pepene galben

Folosește jumătate de pepene galben ca bol, după ce ai îndepărtat cu grijă toți sâmburii. Umple golul cu iaurt grecesc și adaugă o linguriță de semințe de dovleac și o lingură de zmeură.

 
5. Smoothie cu fructe și miere

Mixează o cană de iaurt grecesc simplu cu o cană de afine și puțină miere până când obții un amestec omogen. Pune deasupra puțină granola sau nuci mărunțite și savurează noua variantă rapidă și hrănitoare de mic dejun.

 
6. Cu piersici și scorțișoară

Combină un iaurt grecesc cu o piersică tăiată felii și puțină scorțișoară și vei avea multă energie toată ziua.

 
7. Cu semințe de chia și cereale

Alege fulgi de ovăz integral sau de secară și combină-i cu iaurt grecesc în cantități egale și 2 linguri de semințe de chia. 

 
8. Cu sirop de arțar și nuci crocante

Mai întâi rumenește 20 de jumătăți de nuci la tigaie, timp de 10-15 minute. După aceea amestecă un iaurt grecesc cu o lingură de sirop de arțar și adaugă nucile.

 
9. Cu extract de vanilie și cireșe

Amestecă ½ cană de cireșe decongelate sau proaspete cu ½ lingură de extract de vanilie și o cană de iaurt grecesc. Nu vei mai avea probleme cu pofta de dulce pentru că glicemia va rămâne stabilă toată ziua.

 
10. Cu avocado și ierburi aromatice

Cumpără un avocado copt, taie-l în două, îndepărtează sâmburele, apoi completează golul cu iaurt grecesc cremos, puțin ulei de măsline extravirgin, ierburi aromatice, un vârf de cuțit de sare de mare și sos picant. Nu vei mai avea nevoie de hot dogi sau alte preparate de acest tip.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod