10 alimente care "aprind" dragostea

Se apropie luna martie care aduce multe motive pentru îndrăgostiţi de a sărbători. Plănuieşti o cină romantică plină de pasiune de 1 martie? Află alimentele care nu trebuie să lipsească de pe masă pentru o noapte de neuitat.
Se apropie luna martie care aduce multe motive pentru îndrăgostiţi de a sărbători. Plănuieşti o cină romantică plină de pasiune de 1 martie? Află alimentele care nu trebuie să lipsească de pe masă pentru o noapte de neuitat.

"Oamenii au fost interesaţi de alimentele cu efecte afrodisiace încă de pe vremea Afroditei, zeiţa iubirii, care a ieşit din mare pe o stridie, dând apoi naştere lui Eros. Dar dincolo de mitologie, teste ştiinţifice arată că există anumite arome care pot avea mai mult decât un efect de saţietate", declară dr. Luigi Gratton, membru în "Programul de analiză a obezitetii ca factor de risc" derulat de Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universitattii din Los Angeles (UCLA).
 
 
1. Migdale. De-a lungul timpului, migdalele au fost un simbol al fertilităţii. Unii cred că aroma lor stimulează pasiunea unei femei.  
 
2. Avocado. Conţinutul de vitamina B6 dintr-un avocado contribuie la creşterea producţiei de hormoni masculini. În acelaşi timp, avocado conţine şi potasiu care ajută la reglarea glandei tiroide la femei.  
 
3. Sparanghel. Conţine vitamina E şi se pare că stimulează hormonii atracţiei sexuale, care contribuie la o viaţă sănătoasă de cuplu.
 
4. Ardei iute. Caspaicina, o substanţă care stimulează terminaţiile nervoase şi creşte pulsul, este responsabilă de "fierbinţeala" din ardeii iuţi.
Acest aliment afrodisiac pare că are rol în eliberarea endorfinelor, care produc senzaţia de plăcere. Unii cercetători cred că acest lucru se întâmplă în cazul tuturor alimentelor iuţi. Usturoiul sau piperul sunt astfel de exemple.  
 
5. Busuioc. Se pare că busuiocul stimulează atracţia sexuală şi fertilitatea. Se crede, de asemenea, că poate crea totodată o stare de bine în corp şi minte.
 
6. Miere. Dulce şi lipicioasă, mierea este o sursă de "boron", mineral care ajută la metabolizarea estrogenului, hormonul direct implicat în bunăstarea femeii. Studiile arată că acest mineral poate, de asemenea, să ridice nivelul de testosteron din sânge, hormon responsabil pentru atracţia sexuală atât la femei cât şi la bărbaţi.
În plus, mierea conţine vitamine B necesare pentru testosteron, precum şi alţi nutrienţi, enzime şi fitochimicale.  
 
7. Stridii. Sunt bogate în zinc, mineral necesar pentru producerea de testosteron. Acest hormon masculin contribuie şi la creşterea libidoului la femei. Stridiile sunt totodată bogate în proteine şi foarte săţioase.  
 
8. Rucola a fost catalogată ca un aliment afrodisiac încă din primul secol. Multe salate şi paste conţin rucolă. Şi uneori este combinată cu nuci şi fistic.
 
9. Ghimbir. Rădăcina de ghimbir poate fi consumată crudă sau ca şi condiment pentru diferite fripturi.
Stimulează circulaţia sângelui, contribuind astfel la creşterea apetitului sexual.  
 
10. Zmeură şi căpşuni.
De culoare roşie, asociată cu iubirea şi pasiunea, sunt de asemenea bogate în vitamina C. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod