Cum să te motivezi să faci mișcare

Dacă la început de an te-ai gândit că vrei să fii în formă, probabil că ai dat și peste partea dificilă a rezoluției tale: motivația. Însă există anumite lucruri pe care le poți face astfel încât să te motivezi să faci mișcare. Iată câteva dintre acestea!

Moduri prin care poți să te motivezi să faci mișcare


1. Stabilește-ți obiective


Stabilirea unor obiective specifice și măsurabile reprezintă cheia motivării. Atunci când îți spui că vrei să mergi mai mult, de exemplu, nu este suficient. Ar trebui să fii mai precisă și să spui că vrei să mergi de două ori mai mult timp de șase săptămâni de acum încolo. În timp ce obiectivul tău ar trebui să fie o provocare, ai grijă să fie și realizabil. De exemplu, dacă nu ai mai alergat până în prezent, nu este rezonabil să te aștepți să ieși în fruntea unui maraton într-o lună de antrenament.
De asemenea, nu este realist să te gândești că o jumătate de oră de mers pe jos te va ajuta să obții acel corp perfect pentru plajă. Stabilirea obiectivelor de genul acesta te poate descuraja. 

2. Ține evidența progresului


Pentru unele persoane, aplicațiile de pe telefon pot fi folositoare atunci când vine vorba de furnizarea datelor și încurajării. Dar nu trebuie să apelezi la tehnologie dacă nu este pe placul tău. Poți ține un jurnal al activității tale. Este important să îți înregistrezi activitatea, în orice fel îți dorești.

3. Fă-ți un plan


Ni se întâmplă tuturor să fim distrași de diferite mici eveniment. Uneori, lipsa unui antrenament este inevitabilă din cauza unei urgențe sau a altui eveniment neașteptat.
Dar, în cele mai multe cazuri, gestionarea necorespunzătoare a timpului este de vină. Însă îți poți face un plan înainte și transforma activitatea fizică într-o prioritate. Gândește-te la exerciții ca la o întâlnire importantă. Dacă intenționezi să faci mișcare în afara casei, pune-ți într-un ghiozdan toate lucrurile de care ai nevoie și lasă-l lângă ușă. Dacă ai tendința de a fi obosită sau ocupată la sfârșitul zilei, nu îți programa antrenamentul atunci.
Găsește un alt moment potrivit pentru tine. De asemenea, dacă intenționezi să faci exercițiile într-un parc sau la sală, alege o locație aproape de casă. Este important și să ai un plan de rezervă. Gândește-te ce ar putea împiedica planurile tale și hotărăște-te ce poți face - muta antrenamentul mai târziu, de exemplu. Sau îți poți scurta antrenamentul dacă lipsa timpului este unul dintre motivele principale pentru care nu ajungi să faci mișcare.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod