5 cele mai simple mişcări de yoga care alungă durerile de spate

Nu este necesar să faci mişcări de yoga avansate şi dificile ca să scapi de durerile de spate. Aceste exerciţii yoga simple ameliorează considerabil problema ta!

Petreci mult timp stând jos? Sau eşti nevoită să stai prea mult în picioare la muncă? Ambele situaţii pot să pună o presiune constantă asupra coloanei vertebrale şi, mai devreme sau mai târziu, pot să îşi facă apariţia durerile de spate. Zona lombară este foarte sensibilă, iar atunci când musculatura care susţine coloana vertebrală nu este antrenată vor apărea disconfortul şi durerea. Yoga acţionează blând şi în timp poate să uşureze durerile de spate.

Citeşte şi: De ce merită să faci yoga? 10 beneficii surprinzătoare pentru corpul tău

Aceste mişcări de yoga simple sunt foarte eficiente dacă sunt efectuate cu regularitate, explică intructorii specializaţi citaţi de site-ul doyouyoga.com Nu îţi ocupă multi timp şi pot să fie făcute de oricine.

Încearcă să le faci câteva zile la rând ca să vezi dacă durerea de spate nu se ameliorează.

5 cele mai simple mişcări de yoga care alungă durerile de spate


Exerciţiul nr. 1


Prin rotirea părţii inferioare a corpului se poate obţine o detensionare a spatelui şi a umerilor. Această mişcare este deosebit de utilă şi poate să fie făcută de oricine, indiferent de flexibilitatea corpului. Chiar dacă genunchii nu vor atinge în primă fază solul, nu acest lucru contează cel mai mult.

Întinde-te pe spate, adu mâinile la 90 de grade în forma literei T şi ridică genunchii către piept.
Încet şi controlat, cu abdomenul încordat şi ambii umeri menţinuţi pe sol se duc genunchii lipiţi către stânga. Se roteşte doar partea inferioară a trunchiului în timp ce spatele şi umerii rămân pe sol. Gâtul se menţine într-o poziţie neutră sau întors către dreapta (partea opusă faţă de genunchi).

Încearcă să menţii ambii umeri pe sol, în special, umărul drept. În cazul în care genunchii nu se apropie de sol, se aşază mai multe perne/cărţi pentru a le oferi suport.
Menţine poziţia timp de 1-4 minute, cu atenţia pe inspir şi expir, după care se repetă aceeaşi mişcare pe partea cealaltă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod