Dieta cu iaurt si fructe

Dieta cu iaurt și fructe. Ce părere au nutriționiștii despre această dietă

Oare este bine să ții dieta cu iaurt și fructe? Află ce spune un medic nutriționist despre această dietă!
Deseori sunt promovate diete ”miraculoase” care ne ajută să scădem în greutate, dar fără dovezi științifice și care din păcate sunt urmate cu consecințe dezastruoase asupra metabolismului, putând chiar agrava sau provoca afecțiuni. Este important să ne informăm, să ne educăm, autoeducăm, să renunțăm la obiceiurile nesanogene, sau dietele ”miraculoase” de scădere în greutate și să abordăm un stil de viață sănătos. 

Stilul de viață sănătos implică abordarea combinată a unui regim alimentar echilibrat și a unui program de exerciții fizice adaptate constituției fizie, problemelor medicale dacă acestea există cât și toleranței fizice.
Nu există diete minune de scădere în greutate.

Scăderea în greutate trebuie să se desfășoare sub îndrumarea unui specialist și printr-un regim  personalizat individului și problemelor medicale ale acestuia, dacă acestea există. Una din dietele promovate pentru scăderea ponderală este dieta cu iaurt și fructe. Această dietă presupune înlocuirea unei mese cu o porție de iaurt cu fructe, indiferent de oră, chiar și în a doua parte a zilei. Se recomandă pentru diversificare, consumul de fructe și sub formă de smoothie-uri. Deși oferim organsimului beneficiile consumului de lactate fermentate, culturi lactice active care pot participa la reducerea riscului de cancer și ameliorarea problemelor de tranzit, consumul de fructe fără restricție cantitativă sau orară poate favoriza creșterea în greutate. 

O alimentație sănătoasă presupune consumarea alimentelor din toate categoriile de produse, în cantități mici, distribuite echilibrat în 5 mese, 3 mese principale și 2 gustări. 

Recomand consumul fructelor în prima parte a zilei, de preferat cele cu conținut scăzut de carbohidrați, de tipul merelor verzi, kiwi, ananas, fructe de pădure.
Nu combinăm fructele cu niciun aliment deoarece acestea fermentează și îngreunează mult digestia. Recomand consumul de lactate fermentate sub 2 % grăsime. Acestea pot fi consumate fie la micul dejun sau la gustări și uneori pot înlocui o masă principală dacă situația nu permite altceva. Este important să includem în alimentație legume care aduc un aport de fibre și vitamine necesare pentru o bună funcționare a organsimului repartizate echilibrat la mesele principale. Recomand cu precădere consumul de legume verzi, deoarece au un conținut ridicat de fibre și sărac în carbohidrați. 

Ca surse de proteină animală recomand produsele din carne albă sau roșie slabă care pot fi consumate la orice masă.
Atenția pe care o acordăm alimentației se reflectă în starea noastră de sănătate. Nu trebuie să recurgem la diete restrictive și exagerate prin consumul unor produse alimentare, deoarece privăm organsimul de ceilalți nutrienți și creștem riscul apariției de afecțiuni și dereglări metabolice. Recomand un stil de viață echilibrat, cu o dietă variată și consumul de alimente din toate categoriile.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod