De ce este bună quinoa dacă vrei să slăbești? 3 idei de rețete care nu îngrașă

Îți propun să adaugi quinoa în fiecare salată de vară. De ce e important să faci asta și cum te ajută să slăbești? Încearcă aceste rețete cu quinoa care nu îngrașă!

Quinoa este considerată de mulți specialiști ca fiind înlocuitorul perfect pentru carne, deoarece furnizează proteine complete. Astfel că, atunci când nu vrei să consumi carne poți să o folosești cu încredere în salatele pe care le prepari.

Pentru că vara simțim nevoia să consumăm mult mai multe salate și verdețuri, îți propun să încerci ca în fiecare combinație pe care o faci să adaugi și quinoa. 

Quinoa este o pseoducereală cu foarte puține grăsimi și fără colesterol.
Este o sursă excelentă de magneziu, sau de mangan și cupru. Totodată, conține și fier, triptofan sau fosfor. Are un efect purificator asupra inimii şi împiedică depunerile de colesterol în artere, reducând riscul de atac de cord.

Iar pentru că are în conținutul său toți cei 9 aminoazici esențiali, poate să înlocuiască cu succes proteinele de origine animală. 
 

Un alt avantaj al acestei pseoducereale este tocmai faptul că nu are un gust puternic, ci poate să absoarbă aromele celorlalte ingrediente cu care este combinată.
Ea este perfectă atât în preparate dulci alături de fructe, dar și în amestecurile cu legume și verdețuri. 

Un mic truc: fierbe mai multă quinoa în weekend și păstreaz-o la frigider ca să ai mereu la îndemână pentru salate. Ca să gătești quinoa este foarte important să o pui într-o strecurătoare deasă şi să o speli bine din mai multe ape. Apoi se pune la fiert o jumătate de cană cu quinoa şi o cană cu apă, lăsându-se 5-8 minute la fiert sub capac și apoi cu flacăra stinsă ca să absoarbă toată apa.

Încearcă aceste 3 idei de rețete cu quinoa care nu îngrașă:


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod