obiceiuri care te ajuta sa slabesti

Cele 6 obiceiuri care te ajută să slăbești și să nu mai ai probleme cu greutatea

Cu cât începi mai repede să le pui în aplicare, cu atât va fi mai bine pentru sănătatea și silueta ta. Include aceste obiceiuri în rutina ta ca să slăbești și să-ți controlezi greutatea!
Este adevărat că odată cu înaintarea în vârstă și kilogramele în plus se dau jos mult mai greu. În general, la 20 de ani avem un metabolism mai alert, o musculatură tonifiată și suntem mult mai activi. Însă, odată ce trec anii începem să pierdem din masa musculară, iar slăbitul poate să devină mai dificil pentru unele persoane. 

În unele cazuri, problemele cu greutatea vin încă din copilărie, astfel că există foarte multe persoane tinere, la 20 de ani, care poartă o luptă constantă cu kilogramele în plus. Alimentația proastă, stilul de viață haotic, schimbările hormonale și lipsa exercițiului fizic sunt câteva dintre motivele principale care își pun adânc amprenta asupra sănătății și siluetei. 

Ca să slăbești și să nu mai ai mereu aceleași probleme cu greutatea, iată ce sfaturi oferă un nutriționist celebru pentru publicația today.com


1. Taie caloriile ”lichide”!

Evită băuturile îndulcite (sucuri carbogazoase, sucuri de fructe, lapte cu ciocolată) și ai mare grijă la consumul de alcool. Studiile arată că aproape 20% din aportul caloric provine din lichide.
Iar aceste lichide nu se referă la apă sau ceaiuri neîndulcite care sunt esențiale pentru hidratare și o digestie bună, ci la sucuri carbogazoase îndulcite, bere, cafea cu frișcă și arome, ice tea, băuturi energizante și sucuri naturale din comerț. 

Toate aceste băuturi aduc doar calorii fără substanțe nutritive, favorizând creșterea în greutate. Astfel că, chiar dacă ai impresia ca mănânci foarte puțin, dar obișnuiești să consumi aceste băuturi, atunci știi de unde vin caloriile. 



2. Taie cuvântul ”dietă” din viața ta!

Acest cuvânt este de cele mai multe ori asociat cu o senzație permanentă de foame și frustrare generată de eșec sau abandonul unui regim dietetic. Numeroși specialiști susțin că ar fi de preferat să scapi de acest cuvânt, deoarece dietele nu funcționează pe termen lung.
Ba mai mult, un studiu apărut în 2018 arată că dieta și săritul peste mese nu ajută la menținerea unei greutăți corporale normale. 

Cu cât ții mai des dietă, cu atât îți încetinești mai rău metabolismul, iar acest lucru va cauza o luptă permanentă cu kilogramele în plus.


3. Nu te baza pe cântar

Obsesia de a te cântări nu te ajută deloc în demersul tău și nici nu este deloc relevant acel număr pentru sănătatea ta. Potrivit nutriționistului, cântarul îți scrie un număr, însă aici intră mușchi, apă, grăsimi, oase, iar acest calcul nu spune absolut nimic despre sănătatea ta.
Și asta e cea mai importantă! De asemenea, din cauza cântarului și a unui număr afișat pe el, mulți tineri ajung să fie obsedați de un anumit număr de kilograme. 

Prin urmare, specialistul consideră că cea mai bună metodă de a urmări progresul este prin folosirea centimetru cu ajutorul căruia să măsori talia. Acesta este cel mai bun indicator pentru sănătatea și silueta ta. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod