5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Ți-ai dori să ai mereu legume proaspete, chiar și în zilele când este prea frig ca să mergi la cumpărături? Află care sunt speciile de legume pe care le poți crește în interior.
Nu ar fi perfect ca atunci când ai nevoie de ghimbir sau de morcovi să te duci și să le iei direct din ghiveci? Poate fi deosebit să ai în propria casă legumele favorite și să poți pregăti rapid rețetele dorite fără să mai trebuiască să mergi mai întâi la supermarket, odată ce înveți care sunt speciile de legume pe care le poți crește în interior. Dacă atunci când te uiți în grădină îți place mai mult să vezi legume cultivate sau căpșuni și flori decât iarbă poți aplica același principiu și pentru interiorul casei, pe vreme rece. Nu lăsa frigul de afară să te descurajeze dacă vrei să obții propriile legume proaspete. Nici dacă nu ai mult spațiu la dispoziție nu trebuie să-și faci probleme pentru că te poți adapta și vei selecta legumele pe care vrei să le ai la îndemână.

 
Iată care sunt tipurile de legume pe care le poți crește în interior:

 
1. Salata verde

Crocantă și savuroasă, salata verde face deliciul fiecărei rețete în care este utilizată. În plus, este mult mai ușor să o cultivi decât ți-ai închipuit.
Nu ai nevoie de mult spațiu dedicat salatei, ci doar de un pervaz lat și  însorit. La început ține semințele de salată așezate în pungi de plastic, cu găuri de aerisire. Pune pământ umezit în pungă și adaugă aproximativ 15 semințe la suprafață. Acoperă-le cu 2cm de pământ și umezește cu ajutorul unui spray cu apă. Așază pungile pe pervazul luminos și menține pământul umed, dar fără apă în exces. Rărește salatele pe măsură ce încolțesc și mută-le în ghivece după aceea. În curând vei putea savura o salată cu ingrediente direct de la sursă!

 
2. Morcovii

Cu siguranță nu vei obține morcovi uriași cultivați în propria casă, dar vor fi proaspeți și cu un gust dulce, special. Dacă îți place să cumperi morcovi baby de la supermarket cu siguranță vei aprecia savoarea celor cultivați chiar de tine. Dacă adopți această soluție poți avea morcovi tot timpul anului, indiferent de sezon. Trebuie să fii atent la tipul de morcovi pe care îi alegi pentru a-i cultiva.
Dacă sunt morcovi mai mici vei avea nevoie de un ghiveci de aproximativ 15 cm, iar în cazul sortimentelor mai mari asigură-te că ghiveciul are în jur de 20cm adâncime. Alege un amestec de sol organic, umezește-l cu atenție și umple ghiveciul până la înălțimea de 13/18 cm (cu 2cm înainte de partea de sus). Plantează semințele la o adâncime de 1 cm. Păstrează ghivecele cu morcovi pe un pervaz însorit și udă pământul din când în când, fără să exagerezi. După ce germinează rărește-i astfel încât fiecare morcov să se afle la o distanță de cel puțin 2 cm de ceilalți. Plantează o nouă rundă de morcovi la fiecare 2 săptămâni pentru a te asigura că ai mereu o cantitate suficientă pentru a pregăti rețete delicioase.

 
3. Rucola

Aromata rucola completează salatele și este foarte ușor de cultivat. Fiecare plantă încolțește de mai multe ori dacă tai doar frunzele mai mari, lăsându-le pe cele mici în centru. Rucola crește mai bine într-un mediu răcoros, ceea ce o face o legumă ideală pentru cultivatul în sezonul rece.
Pentru a cultiva această legumă procedează la fel ca și în cazul semințelor de salată verde, udă pământul și pune plantele pe un pervaz însorit, rărind semințele la momentul potrivit. 

 
4. Roșiile

Vei fi surprins cât de rezistente sunt roșiile cultivate în interior. Roșiile se adaptează foarte bine atunci când sunt plantate în ghiveci, dar au nevoie de multă lumină, așa că asigură-te că au parte de cel mai bun loc de pe pervazul tău. Specialiștii îți recomandă să începi să cultivi roșiile într-un recipient plat, chiar într-un carton de ouă. Le poți muta într-un ghiveci mai înalt după ce au crescut 8-10 cm deasupra solului. În acest fel te asiguri că au rădăcini puternice și vor rezista foarte bine. Fertilizează solul la fiecare 2 săptămâni și pune elemente de sprijin din lemn pentru a încuraja creșterea plantei. 

 
5. Ghimbirul

Este secretul preparatelor aromate, ușor picante, cu o savoare inconfundabilă. Planta de ghimbir seamănă puțin cu cea de bambus.
Cea mai simplă metodă pentru a începe să cultivi ghimbir chiar la tine acasă este să cumperi o bucată de rădăcină de ghimbir de la un magazin naturist pentru că produsele comercializate acolo au în general mai puțini conservanți sau alte ingrediente artificiale. Va trebui să lași rădăcina la înmuiat în apă, timp de câteva ore, pentru a înlătura orice substanță care îi poate inhiba creșterea. După aceea, scurge rădăcina, pune-o într-un ghiveci jos și îngust, acoperă cu pământ în strat foarte subțire și așteaptă să crească. Menține solul umed, evitând excesul de apă. În curând vei avea o plantă cu totul specială în casă. 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod