Trucuri utile in bucatarie

4 trucuri utile în bucătărie care îţi pot uşura viaţa

Ştii cum să faci un piept de pui fraged sau cum să fierbi orezul fără să fie lipicios? Descoperă câteva trucuri utile în bucătărie!
Vrei să fii mai rapidă în bucătărie, să faci bucate delicioase, dar fără să îţi pierzi timpul stând lângă ele? Iată câteva trucuri oferite de bloggeri pasionaţi de gătit şi care îţi pot uşura viaţa:


Cum să faci un piept de pui fraged?

Este foarte simplu să previi uscarea pieptului de pui. Înainte de a-l prepara la cuptor lasă-l să stea 15 minute în apă călduţă cu sare.


Cum să fierbi orezul ca să nu fie tot lipicios?


Înainte de toate trebuie să optezi pentru orezul basmati, jasmine sau unul cu bob lung pentru a obţine acel orez perfect gătit şi care nu se lipeşte tot.

Pune o ceaşcă şi jumătate de orez într-o cratiţă, spală-l bine din mai multe ape, după care adaugă 2 ceşti cu apă.

Amestecă orezul, însă nu mai face acest lucru după ce ai pornit aragazul. Se lasă la fiert până când apa ajunge sub nivelul orezului, după care se aşază un prosop, se pune capacul şi se dă focul pe mic timp de 15 minute. Opreşte focul şi mai lasă orezul sub capac încă 10 minute.

Cum să găteşti un ou la microunde?


Dacă eşti mereu pe fugă dimineaţa, această soluţie va fi una perfectă pentru tine. Ai nevoie de o ceaşcă şi o farfurioară pentru a obţine un ou poşat perfect.

Umple jumătate de ceaşcă cu apă, sparge oul înăuntru, acoperă ceaşca cu farfurioara şi lasă la microunde timp de un minut.

Cum să obţii o crustă crocantă pentru puiul întreg făcut la cuptor?


O soluţie ingenioasă care te ajută să obţii o piele crocantă pentru puiul făcut întreg la cuptor este aceea de a-l usca cu foehnul înainte de preparare. Deşi pare o metodă ciudată, se pare că funcţionează de minune. Această metodă care este recunoscută de multe vreme printre bucătarii profesionişti presupune să scufunzi puiul întreg în apă fiartă, după care să-i usuci pielea cu foehnul.

Tocmai acest lucru va favoriza formarea acelei cruste aurii şi crocante.  

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod