ceas

Moduri în care pierzi timpul și cum să le eviți

Ți se pare că nu ai niciodată suficient timp? Fugi mereu între sarcinile pe care le ai? Ai impresia că pierzi timpul și nu știi cum să oprești asta? Nu ești singura persoană care pățește acest lucru. Mai jos, poți descoperi câteva modalități prin care pierzi timpul și pe care le poți evita în viitor.

Pierzi timpul ziua? Iată cum poți să rectifici acest comportament!


1. Dezactivează notificările


Distragerile par a-ți ocupa doar câteva secunde din timpul tău, dar cercetările arată că durează mai mult de 23 de minute pentru a-ți recupera complet atenția. Notificările de la e-mailuri sau din rețelele sociale te îndepărtează aproape sigur de orice sarcină la care te concentrezi. Ia în considerare dezactivarea acestora. S-ar putea să fii offline pentru câteva ore, dar vei obține mai multe.
În funcție de cultura locului de muncă, este posibil să fie nevoie să îți anunți colegii cât timp ești offline.

2. Transformă reclamațiile în acțiuni


Toată lumea se plânge din când în când, fie că este vorba de nevoia de a se descărca sau de o încercare de a obține sprijin social pentru o problemă comună. Din păcate, reclamațiile reprezintă o modalitate proastă de a-ți petrece timpul. Nu te vei simți mai bine și nu vei face nimic pentru a schimba situația care te-a frustrat în primul rând.
În loc să te plângi, acționează. De exemplu, dacă ești supărat că ești blocat în trafic, pleacă la serviciu mai repede în ziua următoare.

3. Fă pauze


În mijlocul zilei de lucru este normal să crezi că ești mai productiv dacă petreci o oră în plus să lucrezi decât să iei o pauză de masă. Dar nu este adevărat. Dacă lucrezi prea mult fără o pauză, îți va fi mai greu să te concentrezi la muncă, ceea ce înseamnă că o sarcină care durează de obicei 30 de minute poate dura 45 de minute sau chiar mai mult.
Cercetările sugerează că raportul ideal de muncă-pauză este de 52-17 minute, dar acest lucru variază în funcție de tipul de muncă. Ideea este că trebuie să faci mai multe pauze pe tot parcursul zilei dacă vrei să beneficiezi cât mai mult de orele de lucru. În caz contrar, vei pierde energie.

4. Stabilește limite și respectă-le


Cât de des îți verifici conturile din rețelele sociale pe parcursul zilei? Sunt șanse să pierzi mai mult timp decât crezi. Este recomandat să-ți stabilești limite în ceea ce privește timpul petrecut în social media și să le respecți.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod