Cum să îți dai demisia și să călătorești după 40 de ani

Ai visat vreodată să călătorești în toată lumea? Ai vrut să îți schimbi complet viața și să îți dai demisia dintr-un loc în care lucrezi pentru altcineva?
Dacă ești o persoană organizată, pricepută și dispusă să alegi viața simplă, este mai simplu decât îți imaginezi să îți dai demisia și să călătorești după vârsta de 40 de ani. Însă s-ar putea să te întrebi cum poți face și tu parte din fenomenul nomazilor digitali. Iată de ce ar trebui să îți dai demisia și să călătorești!

Ai vrea să vezi lumea? Iată cum să îți dai demisia și să călătorești după vârsta de 40 de ani!


În primul rând, trebuie să scapi de preconcepții și de persoanele care au o astfel de gândire. Există multe persoane vibrante de 40 de ani care călătoresc și creează schimbări în lume. Multe persoane au ales să trăiască în viață prin călătorii, adică hrănindu-și dependența de călătorii.
Însă atunci când vrei să renunți la job și să călătorești, este nevoie de planuri. Iar după vârsta de 40 de ani, ești în poziția perfectă pentru a face acest lucru. În mod realist, depinde de ce vrei să obții din călătoriile tale. Vrei să iei o pauză? Vrei să trăiești din călătorit? Ai alte resurse puse deoparte? Ce abilități mobile ai sau dorești să obții?

Vei avea parte de incertitudine, riscuri și expunere emoțională. Când ai făcut ultima oară ceva măreț care a inclus toate aceste lucruri, indiferent dacă este vorba de călătorii sau nu? Trebuie să fii împăcat cu incertitudinea dacă vrei să călătorești și să faci bani din asta. Călătoriile sunt importante pentru creativitate și repornirea minții.
Iată câteva sfaturi care te ajută să îți dai demisia și să călătorești!

1. Plănuiește din timp


Dacă ai deja resurse financiare și ai planificat călătoria de ceva timp, ești deja cu un pas înainte. Oricine poate lua un an pauză pentru a-și simplifica viața. Însă acest lucru include elemente de logistică, precum definirea unui buget, vânzarea bunurilor, subînchirierea sau vânzarea de proprietăți, itinerarii, liste de contacte în fiecare locație, vize, asigurări de călătorie, posibile permise de muncă, notificări bancare, facturări automate, servicii de poștă electronică, suficient credit pentru telefon, echipamente electronice și multe altele. Este important să fii organizat când vine vorba de călătorii. Călătoritul poate fi stresant, chiar și pentru cea mai relaxată persoană.
S-ar putea să ai cele mai interesante experiențe cu localnicii, care îți vor recomanda cele mai bune locuri în care poți să mănânci, plaje ascunse și ritualuri autentice. Trebuie doar să fii deschis în fața acestor oameni.

2. Fă o listă cu cele mai frumoase destinații și cu bugetul necesar


Este bine să visezi, așa că nu îți înfrâna acest lucru. Decide o listă de destinații, clasificate după importanță, interes, confort, cost și timp. Există foarte multe destinații în această lume, dar este esențial să-ți faci o idee despre ceea ce dorești să realizezi în fiecare dintre aceste locuri. Dacă vrei să călătorești în lume, să stai în orașele mai mari și după să mergi în țările mai puțin cunoscute, îți vei permite să călătorești mai mult pentru bugetul tău, având experiențe cu adevărat noi.
Poți utiliza aplicații de călătorie pentru a urmări și planifica. 

De ce buget vei avea nevoie? Depinde de cum îți place să călătorești. Depinde dacă îți place să stai la hotel sau în casa cuiva. Dacă vrei să închiriezi doar o cameră sau un apartament întreg. Dacă îți place să mănânci la restaurant sau nu ai o problemă cu gătitul acasă. De asemenea, îți poți economisi bani din timp sau poți face un plan pentru a-ți lua munca în călătorie cu tine, câștigând în continuare bani în timp ce te plimbi.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod