10 sfaturi care te ajută să dormi mai bine noaptea

Dacă ai probleme cu somnul, aceste sfaturi te pot ajuta să dormi mai bine noaptea!
Vrei să dormi mai bine noaptea și nu știi ce anume să faci pentru a avea un somn mai bun? Iată aici 10 sfaturi utile:

Încordează-ți mușchii pentru a adormi la loc dacă te trezești în toiul nopții


Poți să stai culcat ore în șir încercând să adormi, dar nimic nu funcționează pentru că întreg corpul tău este încordat.

Încearcă acest truc:

  • Începe de la degetele de la picioare spre frunte și relaxează-ți treptat mușchii
  • Încordează fiecare grupă musculară timp de 5 secunde. Apoi relaxează-te

 

Menține răcoarea în cameră pentru a evita coșmarurile


Dacă îți place să fie cald spre foarte cald în dormitor, acesta poate fi un obicei prost. O temperatură mai scăzută a camerei este unul dintre cei mai importanți factori pentru a dormi bine, spun cercetătorii.

Cea mai bună temperatură este de aproximativ  18,3 °C. Însă medicii recomandă menținerea acesteia între 15,5 °C și 19,4 °C, în funcție de ceea ce înseamnă confortabil pentru fiecare. Acest lucru se datorează faptului că fiecare corp este programat să-și scadă temperatura seara.

Dacă setezi o temperatură mai scăzută în dormitor, acest lucru va funcționa ca un semnal către corpul tău care anunță că este timpul să dormi.

Pune un picior pe podea dacă te simți amețit


Uneori, putem avea amețeli în timp ce încercăm să dormim. Dar, să ne întoarcem de pe o parte pe alta poate înrăutăți lucrurile. Pune doar un picior pe podea în timp ce stai întins pe spate. Acest lucru îți va ajuta creierul să-ți conștientizeze poziția și amețelile vor dispărea.

Nu ațipi mai târziu de ora 15:00


Majoritatea oamenilor nu sunt afectați de reprizele scurte de somn din timpul zilei și dorm bine noaptea. Dar, dacă te confrunți cu insomni sau alte tulburări de somn, ațipelile ar putea agrava aceste probleme.

Respectă aceste reguli dacă îți place să te odihnești în timpul zilei:

  • Reprizele de somn trebuie să fie scurte, adică să dureze între 10 și 20 de minute. Cu cât dormi mai mult, cu atât este mai probabil să te simți rău după trezire
  • Nu ațipi mai târziu de ora 15:00
  • Trage un pui de somn într-un loc liniștit, răcoros și întunecat

 

Respiră cu burta pentru a adormi mai ușor


Este posibil să te simți anxios, îngrijorat sau tensionat în timp ce încerci să adormi.

Acest lucru îți accelerează respirația, iar posibilitatea de a dormi bine scade semnificativ. Încearcă tehnica de respirație 4-7-8. Încearcă respirația abdominală, adică respiră cu burta în loc de piept.

  • Golește-ți plămânii de aer
  • Respiră în liniște pe nas timp de 4 secunde. Burta ta ar trebui să se ridice
  • Ține-ți respirația timp de 7 secunde
  • Expiră pe gură timp de 8 secunde
  • Repetă ciclul de până la 4 ori

 

Creează un canal cu pernele dacă ai probleme cu umerii


Dacă ai dureri de umeri și dormitul pe spate sau pe burtă nu e confortabil, încearcă acest sfat. Nu este nevoie de cumperi niciun dispozitiv special, trebuie doar să ai perne de calitate și să creezi un canal pentru braț cu ajutorul lor. Pune o pernă sub cap și una subraț spre burtă, astfel între cele două perne se va crea acel canal extrem de util. Nu pune perne prea mari sub tine. Menține coloana vertebrală aliniată.

Citește și: 10 alimente pe care le poți consuma chiar și după ce expiră

Scrie ceva înainte de culcare


Poate suna ciudat, dar studiile arată că notarea evenimentelor pozitive înainte de culcare reduce stresul și îmbunătățește calitatea somnului.



Fă-ți timp 15 minunte în fiecare seară pentru a scrie ceva despre ziua respectivă, dar încearcă să te concentrezi nu numai asupra lucrurilor bune, ci și asupra a ceea ce simți în momentul acela.

Încearcă să îți repeți în minte cuvintele "Nu gândi" din nou și din nou


Specialiștii spun că acest truc funcționează ca o vrajă magică. Ai nevoie de 120 de secunde pentru a termina procedeul. Repetă-ți cuvintele "Nu gândi" iar și iar. Ultimele 10 secunde ar trebui să fie momentul în care începi să adormi.

Spune-ți să rămâi treaz ca o intenție paradoxală


Există o metodă pe care o poți încerca, dar se bazează pe un paradox. Să-ți spui să rămâi treaz poate fi un truc grozav pentru a adormi mai repede. Oamenii care au practicat această tehnică au adormit mai repede decât cei care nu au făcut-o. Iar această tehnică poate fi chiar mai eficientă decât practicile tradiționale de respirație, chiar dacă suferi de insomnie.

Apasă punctele de relaxare chiar de sub palmă


Punctele specifice acupuncturii pot promova și un somn mai bun.

Se poate combina cu aromoterapia.

  • Găsește spațiul mic și gol chiar de sub palmă. Aceste este primul punct. Al doilea punct este situat la trei lățimi ale degetelor în jos de la încrețirea încheieturii mâinii, chiar între tendoane
  • Apasă ușor într-o mișcare circulară sau în sus și în jos timp de 2 până la 3 minute
  • Vei simți cum mușchii încep să se relaxeze
  • Repetă la cealaltă încheietură.


Sursă: brightside

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod